Yalova Esnafından Malatya Arapgir Esnafına Selam Var

Bünyesinde Ahi Enstitüsü'nün barındıran Dünya Esnaf ve Sanatkarlar Derneği 'Anadolu'nun Ahisiyiz, Üreten Türkiye'nin Hizmetindeyiz' projesi kapsamında Yalova ile Malatya- Arapgir esnaflarını buluşturuyor. Bu kapsamında Yalova'dan Malatya Arapgir'den esnaf ve sanatkarlarına selam eden tanıtım filmi yayımlandı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Yalova Esnafından Malatya Arapgir Esnafına Selam Var

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ile Dünya Esnaf ve Sanatkarlar Derneği’nin “Anadolu’nun Ahisiyiz, Üreten Türkiye’nin Hizmetindeyiz” projesi kapsamında Yalova  esnafından büyük destek geldiği belirtildi.

Ahi Enstitüsü’nün web sitesinde yer alan habere göre, Yalova Sütlüsü'nün konu  edindiği  çekimlerde   tatlıyı ilk kez Yalova ile buluşturan  baklava ustası Ömer Koyuncu ile belgesel çekildi. Belgeselin çekimiyle birlikte sırasıyla,Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necati Erbul  Yalova Geceleri Kolonyaları sahibi  Arzu İnan Dilsizoğlu, Yalova folklor Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Özer Koyuncu, Koray Erten Sabuncu Baba sahibi Koray Erten, Solo Plant İşletmecisi Çağlar Tuğtekin ile çekimler yapılarak  kampanyaya destek mesajları alındığı öğrenildi.

Projede Yalova ilin eşleşen Malatya ilimizde  Arapgir ilçesinde ağaç çivi ile ayakkabı üreten Erol Hakan ile çekimler gerçekleştirildi.

Arapgir Belediyesi’ninde desteklediği projede; Arapgir Belediye Başkanı Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı, Malatya Ayakkabıcı Odası Başkanı, Kalaycı ustası, demirci ustası, Arapgir postası, Domascus çeliği ustası, Mes ustası ile çekimler yapılmış proje hakkında görüşleri de alındı.

Anadolu’nun Ahisiyiz, Üreten Türkiye’nin Hizmetindeyiz Yalova-Malatya Esnafları Buluşuyor” başlığı, Arapgir’li esnaf sanatkarımız Erol Hakan ve beraberindekilerin ve katılımı ile ilk toplantının ilki Mayıs ayında Yalova’da yapılacak daha sonra bu toplantının ikincisi Arapgir'de Yalova Sütlüsü ustası ve beraberindeki heyetin kaütılımıyla gerçekleştirilecek.

Bakmadan Geçme