Yapma Başkan !

Palandöken, kahveci, kıraathane, oyun salonu işletmecileri gibi şu an tamamen kapalı iş yerlerinde de esnafın ve çalışanların aşılanmasının buraların açılmasında önemli bir adım olacağını kaydetti. Ancak bu talep sanki virüsün kaynağı esnaf ve sanatkar olduğu kanısını uyandırır ki www.esnafhabertv.com olarak talebin bu ifadeler ile duyurulmasına karşı olduğumu belirtmek isteriz.

Toplu taşımada faaliyet gösteren esnafın, kafe-restoran ve kahvehane gibi yerlerde çalışanların, berber, kuaför, büfe, kasap, terzi, manav ve bakkal gibi vatandaşla birebir temas edenlerin öncelikli olarak aşılanması gerektiğini savunan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken,"Bunun, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının hızını keseceğini  , vatandaşların da daha güvenilir şekilde esnaftan alışveriş yapabileceğini" öne sürdü.

Yaptığı yazılı açıklamada, Palandöken, "Öncelikle esnaf aşılanırsa normal hayata hızlı dönülür. Bulaş riski en fazla olan, en yüksek derecede önem taşıyan mesleklerin başında taksici, dolmuşçu, halk otobüsçü gibi toplu taşıma sektöründe faaliyet gösteren esnafımız var. Okulların da açılması gündemde iken servisçilerimizin de aşılanması çok önem arz ediyor." diye konuştu.

 

Bakmadan Geçme