Yasak Yok , Konserler Erken Saatte Yapılabilir

Müzisyenler yok sayılmaya tepki gösterirken, konser yasağının genelgede bulunmaması sebebiyle sokağa çıkma saatleri çerçevesinde istenirse etkinlik yapılabileceği sonucu da ortaya çıktı.

Kademeli normalleşme döneminin ikinci perdesi kabine toplantısında açıklandı. Tiyatro ve müzik sektörünün genelgede yer almaması tartışmalara yol açtı.

Müzisyenler yok sayılmaya tepki gösterirken, konser yasağının genelge bulunmaması sebebiyle sokağa çıkma saatleri çerçevesinde istenirse etkinlik yapılabileceği sonucu da ortaya çıktı.

Hatta Zorlu PSM açık havada haziran ayı etkinliklerini duyurdu.

Aslında eylülden bu yana genelgelerde tiyatro ve konser etkinliklerine dair yasak geçmiyor. Ancak konser yapılan kapalı mekanların çoğunlukla eğlence yeri ya da bar ruhsatı olması ya da sokağa çıkma yasağı saatleri etkinliklerin yapılmasına engel oluyordu.

Yeni genelgeye de en çok tepkiyi müzisyenler gösteriyor. Sokağa çıkma yasağının en azından cumartesi günleri saat 24’e çekilmesi gerektiğini savunan sektör, bu sayede açık havada mesafeli etkinliklerle ‘biraz rahatlama’ talep ediyor.

Açık alanda düğünlere izin verilmesini öne süren sektörden başka çözüm olarak da cumartesi gündüz konserleri ya da hafta içi 19:00- 20:30 erken saat konser önerileri geliyor.
 Tiyatro, konser mekanları ve sanatçılar kademeli normalleşmenin ikinci etabında da görmezden gelinmeye tepki gösterdi.

En azından haziranda açık hava etkinliklerine devam etmeyi uman sektör, sokağa çıkma saatleri konusunda hayal kırıklığına uğradı.

Tiyatro ve konser bileti olana sokağa çıkma muafiyeti de bekleyen sektör, orta yolun bulunması gerektiğini belirtiyor.

Tam 1 yıldır sahneye çıkamayan ve yeterli desteği görmeyen müzisyenler ve konser mekanları da sosyal medyada tepki gösterdi.

Otel rezervasyonu ve uçak biletlerine uygulanan sokağa çıkma yasağı muafiyetleri talebi olan sektörün isteği suistimale açık olması nedeniyle reddedildiği belirtiliyor.
 

Bakmadan Geçme