Yaşlılık Aylığı Ne Zaman Ödenecek?

Yaşlılar için ödenmesi planlanan aylıklar için başvuruların açılması bekleniyo

Her ay 672 TL ödemenin yapılacağını açıklayan ilgililer, aylığa başvuru için gereken şatları da açıkladı. Bu bağlamda herkes başvuru yapabilecek.

İhtiyaç sahibi olan vatandaşlara yardım elini uzatmaktan çekinmeyen devlet yeni bir ödeme ile gündem oldu. Yaşlılar için ödenmesi planlanan aylıklar için başvuruların açılması bekleniyor. 65 yaş aylığı olarak da geçen ödemeden yararlanmak için hiçbir yerden destek ödemesi almamanız gerekiyor. Sosyal güvencenizin olmaması da şart. Kaymakamlıklarda başvuru işlemlerini başlatabilirsiniz. Kaymakamlıklara ek olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda da başvuru gerçekleştirebilirsiniz. 65 yaşın altında olan vatandaşlar bu ödemeden yaralanamayacak. Başvuru esnasında 65 yaşın içinde bulunulması gerekiyor. Pandemiden dolayı yaşlıların çalışması da gayet zorlaştı. Bu durumun farkında olan devlet araştırmalarını daha kuvvetli yaparak ödeme almayan yaşlı bırakmamaya çalışıyor.

Bir Ay İçinde Ödemelerin Başlaması Planlanıyor
Başvuruların ardından yaklaşık 1 ay içinde başvuruların sonuçlandırılması bekleniyor. Taleplerin fazla olması ve iş yükünün artması ihtimaline karşı 1 aylık bir süre veriliyor. Ancak 1 aydan da daha kısa sürede açıklanma durumu var. Emekli olan vatandaşların yaşlılık aylığı alıp almaması konusunda çok çeşitli düşünceler mevcut. Gündemi de uzun süre meşgul eden bu soruya cevabı yine yetkililer verdi. Buna göre emekli olan vatandaşların tek maaşı onlar için yeterli sayılıyor. Dolayısıyla ikinci bir maaş almak emeklilere yasak. Başvuru yapmak için kaymakamlığa giderken yanınıza sadece kimliğinizi almanız yeterlidir. İstenen harici belgeler kurum tarafında E Devlet üzerinden temin edilebilir. Başvuruyu yapan kişi maaşı alan kişi olmalıdır.
 

Bakmadan Geçme