Fehmi Çalmuk

Yazıklar Olsun

Fehmi Çalmuk

Eline mikrofon alıp milletin göklere çıkarıp indirmediği Acun Ilıcalı'nın kanalında “konuşanlar” isimli  program yapan Hasan Can Kaya'ya bakarsanız; çarşıda pazarda mahallede sıra sıra dükkanlarda alın teri helal parayla ticaret yapan esnaf gerçekte fuhuş yapan kadınları pazarlayan bir mama… Sizin anlayacağınız dilden söylersem affınıza sığınırım pezevenk…

Ahlaksızlıkta sınır tanımayan, kadın erkek, örtülü Örtüsüz, iş adamı, bürokrat, avukat, doktor  ve hangi meslekten ararsan sebilhane bardağı gibi dizilip elinde mikrofon alıp  konuşan insanların sin kaflı küfürlerine gülen, yatak odasında bile konuşmaktan utandığımız sözleri ahbap cavuş ilişkisi gibi anlatan, kamuoyuna yayan sözüm ona bir program…. Alçaklık seviye belirttiği için diyemiyorum çukur bir program... Programda bir genç kız başından geçen tutuklanma hikayesini anlatıyor. Hakaretten dolayı para cezasına çarptırılmış parayı ödemeyince de cezaevinin yolunu tutmuş . Cezaevine gitmeden önce alındığı nezarette onun deyimiyle karşısına “fuhuşçu teyze” çıkıyor yani fuhuş yaptırdığı için polis tarafından emniyete alınmış oradan mahkeye çıkacak bir kadın…Bunu söylerken bütün anaların, bacıların kardeşlerimin affına sığınırım. Genç kız aynen şöyle diyor:

Nezarette komik insanlar vardı bir tanesi fuhuş teyze… Bana sürekli şey diyordu: Buradan çıkınca bize gel…”

Hasan Can Kara konuşan kızı daha da değişiyor:

-Fuhuşçu teyze hayat kadını yani…

Genç kız cevap veriyor.

-Yok Hayat kadınlarını satan kişi mama…

Hasan Can Kara sıvamak için yeniden devreye giriyor ve o skandal sözleri söylüyor.

-Esnaf….

Seyirci yerlere yatıyor gülüyor, gülüyor, gülüyor. Katıla katıla gülüyor.İnanıyorum ve biliyorum ki o gülenler arasında muhakkak esnaf çocuğu, yeğeni kardeşi, eşi, bacısı. akrabası olanlar var. Demiyor ki “ya bizim filancayı biz esnaf biliyorduk Gerçekte o fuhuş yapan kadınları pazarlayan mamaymış”

Yazıklar olsun. Bir kez daha utandım, Yazıklar olsun.

Bunu söyleyen Hasan Can Kara’ya da yazıklar olsun. Bu sözleri duyup da katıla katıla gülenlere de yazıklar olsun. Biz esnafhabertv olarak bu haberi verdiğimizde inandık ki; sayıları  milyonları aşan yaklaşan esnaf camiası ayağa kalkar... “aidatları ödeyin”  diye esnafın ensesinde boza pişiren oda, birlik, federasyon başkanları sert tepki gösterir, demeç verir, yargıya başvurur. Bu videonun erişimini yasaklar.

Ne oldu? Tınnnn!

Bize gelen ilk açıklama  Dünya Esnaf ve Sanatkarlar Derneği’nden… Bartın Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Ayhan Tepe’den  Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi kefalet Kooperatifleri Başkanı Ahmet Hamdi Aydoğan'dan… Duyarlı birkaç tane esnaf ya diğerleri ortada yok...

“Bayram tatili içindeyiz, haberleri yok” diye sakın ha savunma yapmayın ! Biz biliyoruz ki esnafımızın elinde telefon, nerede sosyal medya var karıştırıp duruyor .

Hiç mi denk gelmedin ? Hiç mi haberin olmadı ? Hiç mi bir üyen bunu duyup tepki gösterip sana bildirmedi ?

Şimdi Hasan Can Kaya çıkıp dese ki “ya bizİ haber yapmışsınız ancak bir esnaf başkanından bile tepki gelmedi. Mahkemeye verilmedik. Bu esnafların bu mesleği kabul ettiği anlamına gelmiyor mu ?”

Haydi şimdi buradan yakın…

Söyleyin bakalım… Şimdi hangisi ayıp ? Bu sözleri söyleyen bir halt yemiş, bir iftira atmış,  hakarette bulunmuş. Bunun karşısında esnaflar esnaf başkanları, Esnaf Odaları, Esnaf birlikleri Kooperatifleri nerede ?

Şimdi diyecekler ki; “ekonomi kötü krizdeyiz zor geçiniyoruz”

Bu topraklarda helal para, alın teriyle Ahilik geleneğinin temsilcisi olan Esnaf ve Sanatkarlar şerefleriyle namuslarıyla paralarını kazandılar. Yoksa her esnaf başkanını kerhane  sahibi gibi gösterip milleti kahkaya boğmak için iftira atan insanların yaptıkları yanlarına kar kalıyor.

Biz de şimdi çıkıp diyelim ki;

Tebrik ederiz Hasan Can Kaya… Sayede esnaf fuhuş yapan kadınları pazarlayarak kerhane  sahibi oldu, adı mamaya, pezevenke çıktı..

Yazıklar olsun !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yazarın Diğer Yazıları