Kevser Gülcan Topçu

Güzellik Uzmanları Zoru Başarır

Kevser Gülcan Topçu

Kıymetli okurlarım

Bundan tam bir yıl önce dünya çapında pandemi başladığında yaptığım bir açıklama vardı. Demiştim ki;

"dünya çapındaki pandemiyi 3 ay güzellik salonlarını kapatarak bitiremeyiz. Önlem alarak çalışmayı kendimizi korumayı öğrenmek zorundayız."

Şu anda gelinen nokta gösteriyor ki; bir yılda tüm dünya ile birlikte hepimiz pandemiyle yaşamayı ve mücadele etmeyi öğrendik. Önlemlerimizi alarak kendimizi koruyarak yaşamımızı devam ettirebiliyoruz.

Buna en güzel örnek Antalya'da İstanbul Güzellik Uzmanları Oda Başkanı Ayşe Aydın'ın öncülüğünde düzenlenen "4. Güzellik Fest" festivalidir.

30 yıllık hijyen eğitmeni ve Tüm Güzellik Uzmanları Güzellik Salonu İşletmecileri ve Egitimcileri Derneği başkanı olarak katıldığım festivaldeki tüm deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Benim de herkes gibi kaygılarım vardı.

İçimdeki meslek aşkı ve kaygılarım arasında gelip gidiyordum. Uzun zamandır mesleki bir organizasyona katılmamıştım. Kararımı verdim ben de orada olacaktım. Fakat gördüğüm yanlışları uyarmaktada kararlıydım

Tedbir amaçlı tek kişilik oda tercih ettim. Otel kapısından girdiğim andan itibaren kaygılarım azalmaya başladı. Resepsiyonda başlayan tedbir ve önlemler inanılmaz mutlu etti beni. Otel personelinin tamamı maskeli ve eğitimden geçtikleri çok belliydi. Oda kartınızı bilgilendirme broşürümüzü şeffaf poşet içinde teslim ettiler. Her köşede dezenfektanlar ve uyarı yazıları mevcuttu. Otel rezervasyonu esnasında istenen HES kodu oda kayıt esnasında ateş ölçümü ile birlikte tekrarlanmıştı. Oda kayıt kartı haricinde birde festival giriş kartı verildi. Bu kart olmadan festival alanına giriş yapılmamaktaydı.. Festival alanına girerken maske, ateş kontrolü tekrar  tekrar yapıldı.

En önemli ve en çok takdir ettiğim konu ise eğitimler esnasında maske ve mesafeyi kontrol eden görevliler olmuştur. Bu konuyu biraz daha detaylandırmak istiyorum. Organizasyon yetkilisi Batu Bey yönetmenliğinde görevliler salondaki sandalyeleri 1.5 metre ara ile yerleştirmişlerdi. Benim takdirimi kazanan salonda görevli iki genç arkadaşımız önümde oturan katılımcıya yaptıkları uyarıdır.  (maskesini çenesine indirmesiyle geri taktırmaları arasında geçen süre abartmıyorum beş saniyedir.) Sürekli takip edip, dört dörtlük koordinasyon sağladılar.

Bunun anlamı şudur. Organizasyonda katılımcıların sağlığı ön planda tutulmuş pandemi önlemleri üst düzeyde gerçekleşmiştir. Dolu dolu eğitimle geçen festivalde hem yeni bilgiler öğrendik, hem de dinlendik. Hepsinden önemlisi ise sağlıklı bir şekilde işimize geri döndük.

Benim bir yıldır anlatmak istediğim konu budur. Önlemlerimizi alarak çalışmaya ve yaşamaya devam etmeliyiz. Pandemi malesef uzun sürecek.

Festivale damgasını vuran önemli konu başlıklarından biri de Uluslarası Güzellik Uzmanları Federasyon Başkanı Nuran Şahin'in güzellik uzmlanlarına "tüm illerde derneklerinizi kurun" çağrısı olmuştur.

Güzellik uzmanları arkadaşlarım gücünüze ve Türkiye'ye katacağınız sinerjiye inanın. Bu inanç ve Türkiye genelindeki sektörümüzün desteğiyle aşamayacağımız engel yok. Başarının yolu inançtan ve aynı hedefe doğru emin adımlarlarla yürümekten geçiyor.

Ayşe Aydın ve organizasyonu yöneten Can Batuhan Çoban olmak üzere festivalde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım

Saygı ve hürmetle.

Yazarın Diğer Yazıları