Oğuz Güler

Mustafa Adıgüzel CHP için Büyük Şans

Oğuz Güler

Değerli okurlar, Ağustos ayı içinde 99 müşterim ile, kimiyle yüz yüze, kimiyle telefonla, bir fikir jimnastiği yaptım. Bu çalışmamı sizlerle paylaşmak istedim. Ben daha önce genetik-istatistik ağırlıklı derslerle master yaptığım için, Başkent Post personeliyle 250 kişi ile yapılan telefon anketlerini benim koordinatörlüğümde hem Başkent Post hem de Ankara’nın tek ulusal yayını olan Anayurt gazetesinde yayınlardım.

Hatta o ara, yılda bir kez bakanlardan o yılın en başarılı olanlarını belirlemek için anket yapar ve sonucunu yayınlardık. Bu çalışmayı yine benim koordinatörlüğümde 3 kez yaptık. Zafer Çağlayan, 3 yıl üst üste açık ara ilk sırada çıkmıştı. Ancak 3 yılın sonunda çalışmalarımız, maddi sorunlar yüzünden devam edememişti. İyi tanıdığım CHP’lilere tek soru ile 10 isimden oluşan temaslarımın sonucu aşağıdadır. Aşağıdaki 10 isimden, "Hangi 2 CHP’li halkın sorunlarını görsel medyaya iyi yansıtıp CHP’ye puan kazandırmaktadır?" dedim.

Bu isimler şunlar olmuş: Gürsel Tekin, Gürsel Erol, Tuncay Özkan, Mustafa Sarıgül, Ali Mahir Başarır, Murat Emir, Gökhan Günaydın, Mustafa Adıgüzel, Oğuz Kaan Salıcı, Veli Ağbaba.

İlk sırayı 51 oy ile Mustafa Adıgüzel almış. Gökhan Günaydın ve Mustafa Sarıgül 11 oyla 2. sırayı almışlar. 3. ise Elazığ Milletvekili 7 oy ile Gürsel Tekin olmuştur. Sadece Tuncay Özkan’a hiç oy çıkmadı. "Tuncay Bey’i listeye almamalıydınız" tepkisi bile oldu. "Gürsel Tekin çok televizyona çıkıyor ama onun mal varlığı dedikoduları keşke olmasa da onu da önde tercih etsek" diyenlerin olması ilginçti.

Ben niye bu sonuçları köşeme alıp sizlere sundum, ona gelelim. Adıgüzel’in "Kokarca" eylemi ve bu konuda geçen gün bir TV kanalında istilacı ve çok tehlikeli bu böceği tüm Türkiye için dile getirmesi; fındık konusunda ise pazarlamada milli olmamız gerektiğini her ortamda aktarması, diğer mücadeleleri her hafta 2-3 kez TV’lere çıkarak dillendirmesi yönüyle kendisinin bu milletçe tanındığını ve basın yoluyla hak ettiği yeri belli etmek için bu satırlara gerek duyduk. Bu denli önemli konuları dile getirenleri elbet biz de tanıtmalıyız.

Şimdi tüzük değişikliğinin yapılacağı bu hafta, olası görevlerde bazı vekillerin Kılıçdaroğlu’na yakın diye iç hesaplaşmalara kurban edilmeyip, başarılı vekillerin sinerjisinden faydalanmaları gerekir. Ama CHP geleneklerinde, genel merkezle olmayanlara üvey evlat muamelesi yapılabiliyor. Gökhan Bey zaten genel merkezde kendini kanıtlayıp aldığı görevi gereği öne çıktığından, bu iki isim CHP’de şu, bu genel başkan demeden parti için mücadele ediyorsa daha öne çıkartılmaları gerekir. Adıgüzel’e ayrıca Karadeniz milletvekili denmesi ve Türkiye’nin tüm sorunlarını yapıcı olarak daima dile getirmesi önemsenir sanırım.

 

Yazarın Diğer Yazıları