Oğuz Güler

Odun Sirkesinin Tarım Zararlılarına Karşı Mucizeleri

Oğuz Güler

Ankara Üniversitesi dönem arkadaşım olan ve İzmir’de yaşayan Ali Cihangir Ekici tarımı bırakmayan ve tarım sektörüne sevdalı mühendis kardeşimdir. Neredeyse tüm arkadaşlarımız emekli oldu o ve ben emekli olamadık vatan sevdamız yüzünden. O denli faydalı bir aparat ki dışarıdan ithal ilaçlar getirmeyi de azaltacağından Cihangir kardeşimize Tarım ve Maliye bakanlığı Plaket vermeli cari açığı kapamada ki faydası ve yerli milli bir ilaç olması yüzünden.

 Beni arayıp odun sirkesinin ne olduğu nelere katkı sunduğunu söyleyince konuyu tüm ülkemize tanıtalım özet bilgileri yolla dedim sağolsun yolladı buyurun sizde tanışın odun sirkesi ile. Elbette bu mucize olguda kafanıza takılan olursa Cihangir üstadımıza sormanız için cebini de burada veriyorum ki konu yaz buza koy güneşe olmasın diye: 0554.433.53.35

Odun Sirkesi, tamamen doğal ve çevre dostu bir ürün. TAM Organiktir.Konvansiyonel tarım için idealdir, hiçbir kalıntı içermez ve ozon tabakasına zarar vermez. Ayrıca, küresel ısınmayı azaltır.Bitkiler üzerine püskürtüldüğünde, zararlıların yüzeyine sıkıca yapışıp yaprak gözenekleri vasıtası ile emilir.Bu özellikleri sayesinde bitki gelişimini artırır, verimi yükseltir ve ürünlere lezzet katar. Kimyasal olmadığı ve yerli-milli olduğu için milyonlarca Avro çiftçimizin cebinde kalır.

 Kullanım Alanları ve Faydaları: Zararlılara Karşı Yapraktan Uygulama şekli;

Tahıllar ve Baklagiller (Pirinç, mısır, ayçiçeği, buğday, mercimek, nohut, diğer tahıllar):

1:100 oranında suyla seyreltin ve yapraklara püskürtün.

Yapraklı Bitkiler, Sebzeler ve Meyveler:

1:200 oranında suyla seyreltin ve yapraklara püskürtün.

Çiçekler, Saksı ve Süs Bitkileri:

1:300 oranında suyla seyreltin ve yapraklara püskürtün.

 Diğer Uygulamalar

Toprağa Uygulama (Patojenleri Etkisiz Hale Getirme):

1:20 oranında suyla seyreltin ve toprağa uygulayın.

Toprağa Uygulama (Yabani Otları Etkisiz Hale Getirme):

1:50 oranında suyla seyreltin ve toprağa uygulayın.

Kökten Uygulama (Kök Çürüklüğünü Önleme):

1:100 oranında suyla seyreltin ve köklere uygulayın.

Toprağa Uygulama (Bitki Büyümesini Hızlandırma ve Zararlıları Önleme):

1:200 oranında suyla seyreltin ve toprağa uygulayın.

Meyve Oluşumu (Meyve Büyümesini Artırma):

1:500 oranında suyla seyreltin ve meyve oluşumu sırasında uygulayın.

Kullanım Talimatları

 Odun sirkesini önerilen seyreltme oranında suyla karıştırın ve yaprakların üzerine ve etrafına püskürtün. Ürünün suda tamamen çözüldüğünden emin olun. Zararlıları önlemek için 7-15 günde bir düzenli olarak uygulayın. Maksimum verim elde etmek için, güçlü güneş ışığında veya rüzgarlı havalarda püskürtmekten kaçının. Akşam saatlerinde ilaçlama yapmayı tavsiye etmekte fayda var. Püskürtme yaparken az bir rüzgar çıkmışsa rüzgarı arkanıza alın.

 Tripsler, kırmızı örümcekler, bitki bitleri, beyaz karıncalar, termitler, güveler, çekirgeler ve ağustos böcekleri gibi zararlılar üzerinde çok etkilidir. Odun Sirkesi ile bitkilerinizi, ürünlerinizi koruyun, evde ki çiçeklerinizi kurtarın, işlerinizde veriminizi artırın ve tamamen doğal bir çözümle tüm tarımımızı ciddi oranda kalkındırmaya katkı sunar.

Yazarın Diğer Yazıları