Mahalli seçim çapsıklıkları nasıl aşılır, PKK’lı belediyeler nasıl kaybeder?
Değerli okurlarımız, ulusal yayın olan Anayurt gazetesinde 2 Kasım 2007 yılında sayın Fehmi Çalmuk tavassutu ile Ekonomi, Tarım ve Güncel yazılara başladım. Sanırım 2008’lerden bu yana PKK’lı belediyelerden nasıl kurtuluruz konusunda 18 yılda son 3 yıl hariç belki 35-40 tane yazı yazdım veya haber yapıldı. Hatta Anayurt, Haberler Ankara, Türk Time ve Uç Nokta dergisinde de PKK’lı belediyelerden nasıl kurtuluruz yazı ve haberlerim Pentagon hackerları tarafından çoğunlukla silindi…
PKK çözümü konusunda doğru yazılar ve ÇÖZÜM odaklı öneriler olması yüzünden yazılarımın silinmesin de gazete sahibi rahmetli Naci abi gönlümü alıp, sen yaz 1 gün bile olsa yayında kalıyor basın müşavirleri gereğini yapıyor. Sanırım basında ilk yazımı 1 Mayıs 2008 yılında Uç Nokta olarak yayında olan derginin 15. Sayfasında “PKK Çözümü tek mermi atmadan biter” başlığı ile yayınlandı.. Aslında 2007 Nisan ayı ilk haftasında yayınlanan kitabımda PKK nasıl bitirilir yazım zaten vardı. Bu çözüm önerimi 1991 yılından beri konuşsam da belge olarak 2007 yılı Nisan ayı kitabım ve 2008 Nokta dergisinde belgelidir.
Evet beyler 2007 yılında dönemin PKK partisi AB hukukuna sığınmak isteyip oraya müracaat ederek Milletvekili seçimlerinde %10 barajı AB hukukuna aykırı bu baraj Türkiye’de iptal edilmeli denmiş. Ancak 2008 yılında AB komisyonu “bu iç hukuk konusudur. AB ülkelerinde de çeşitli barajlar var, biz baraj konusuna karışamayız” dedi. İşte yıllardır yazıyorum belediye seçimlerine %10 ülke barajı getirilmez ise PKK bu ülkede beklendiği hızla bitirilemeyebilir. Belediyeler AB fon ve vakıfları ile maddi desteğe kavuşup bu maddi destekle dağa çıkanların ailelerine ciddi para verilerek militan bulma imkânı oluşuyor. Bu paralar ile şehir içi istihbaratlar, fişlemeler yapılıyor, ihalelere sermaye sağlanıyor. Demek ki PKK’nın arka bahçesi olan belediyeleri kazanması bizi bölme yolunun açılması, artması demektir.
Taaa o yazdığım tarihlerde yerel seçimlerde %10 barajı konsaydı PKK çok önceleri bitirilebilirdi. Ama yapılmadı, yaptırılmadı. Yaptırmayan üst akıl çok şerefli insanlardan oluştuğu için birçok şehit verdik. Tıpkı 1997 yılında Eruh’ta çatışmada şehit olan kaynım Cengizhan Çepelli gibi.
Sadete gelelim; Velev ki bu fikri 2008 yılında basında yazmaya başlamışım ve 2019 yerel seçimlerinde bu %10 kuralı uygulansaydı İktidar Ankara’yı İstanbul’u kaybetmezdi. Hata Adana, Mersin, Antalya, Hatay vs gibi birçok şehri de kaybetmezlerdi. Sebebi İstanbul’da ve Ankara’da PKK CHP adayına oy verse bu sefer doğu ve güneydoğuda 9 ili barajı aşamayacağı için kaybederdi. Bunu tersini de düşünürsek CHP’nin beyaz Türkleri PKK mahalli barajı aşsın diye oy verseydi zaten Tekirdağ vs dahil 7-8 ili de kaybederdi. İşte hadi şimdi İstanbul’da ve Ankara’da o beyaz Türkler PKK ya oy versin şimdi. Vermezler. 2029 yılında da vermezler. Çünkü bu sefer “ biz kazanacağız” diyerek PKK’ya vermezler. Hatta PKK’lı batıda oylar boşa gidecek diye CHP’ye gelir. Beyler PKK’nın oyu %8 civarında. Çünkü Selahattin Demirtaş CB’gında tam kendilerine has oy olan %8 küsur oy aldı. Şimdi PKK partisi son seçimde zaten %10 dan fazla oy kaybetti.
Yukarıda verdiğim örnek yıllarca savunduğun OMURGASI sadece %10 olan tek turlu seçim örneğidir. Ben hala bu fikrimden yanayım ama Fransa’da ki gibi 2 tur sistemde olabilir diye bunu da yazayım dedim.
Şimdi ilk turda yine baraj %10 ve ilk turda %50 +1 alan belediyeyi kazanır. İlk turda kazanılamayan ve barajı aşanlar arasında ilgili şehirde en yüksek oyu alan 2 parti 2. turu yapılan mahalli seçime girerek seçimlerin yapılması da ülke gündemine gelmeli. Burada PKK’nın kime sığındığı da görülür. Belediye meclis üyeleri ilk turda seçim bitmiş meclis üyeleri de %10’u aşanlardan seçilir. Seçim 2. tura kalmış ise aynı listeler değiştirilmeden en yüksek oyu alan 2 partinin meclis üyeleri ile seçime girmelidir.
Bu 2. örnek olgum küçük partilerin büyük taleplerinin önüne geçmek ve kimin sonradan PKK ile iş birliği yaptığının ortaya çıkması için düşündüğüm bir sistemdir. Mahalli seçim ile hükümetler düşmez ama yerel seçim dinamikleri çok farklı olduğundan PKK ile iş birliği yapmanın daha sonra yapılacak Milletvekili seçimleri etkileyeceğini unutmamak gerek. Bu %10 baraj konusunu 2 yıl önce çok üst düzey kardeşime anlatsam da üst akıl onları da yine yanılttı diye insanları vebalde bırakma derdindedir diye kendimizi avutmaktayız. Hayırlısı ile esnafhabertv.com ile bu sistem gündeme düşünce tartışılır olur belki.