Yemeksepeti'ne siber saldırı

Yemek satış sitesi Yemek Sepeti'nin saldırıya uğradığı ve milyonlarca kullanıcının bilgilerinin çalındığı iddia edildi. Şirketten yapılan açıklamada 'kötü niyetli bazı kişilerin kaynağı belli olmayan verileri Yemeksepeti ile ilişkilendirerek yayınlama tehdidiyle fidye talebinde bulundukları' dendi.

Yemek Sepeti geçtiğimiz Mart ayında hacklenerek, milyonlarca kullanıcının kişisel bilgileri çalınmıştı.

Bu olayın ardından şirketin kurucusu Nevzat Aydın, platformun kullanıcılarından özür dilemiş ve "Benzer bir olayın tekrar yaşanmaması için tüm gelişmeleri yapmayı sürdürüyoruz" demişti.

MİLYONLARCA BİLGİ ÇALINDI İDDİASI

Aydın'ın açıklamasından birkaç ay sonra Yemeksepeti'nin tekrar siber saldırıya uğradığı iddia edildi.

60 milyon kullanıcının açık adres, isim-soyisim, telefon numarası gibi kişisel verilerini elde ettiklerini iddia eden hackerların bazı kullanıcılara ait kredi kartı numalarının ilk ve son 4 hanesinin de yer aldığı veritabanını, satışa çıkardıkları iddia edildi.

YEMEK SEPETİ: FİDYE İSTEDİLER

Siber saldırı sonucu milyonlarca kullanıcısının verilerinin çalındığına yönelik iddialarla ilgili Yemek Sepeti'nden açıklama yapıldı.

"Kötü niyetli bazı kişilerin, kaynağı belli olmayan verileri Yemeksepeti ile ilişkilendirerek bu verileri yayınlama tehdidiyle şirkete ulaşıp fidye talebinde bulundukları" belirtilen açıklamada, "Yemeksepeti olarak bu tip yasadışı talepleri değerlendirmeye dahi mümkün olmadığını belirterek, konuyla ilgili tüm resmi kurumları bilgilendirdiğimizi ve yasal süreci başlattığımızı ifade etmek isteriz" ifadelerine yer verildi.

Yemek Sepeti'nden yapılan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Yemeksepeti olarak kullanıcı verilerini korumanın en temel önceliğimiz olduğunu ve bu kapsamda siber güvenlik tedbirlerimiz en üst düzeyde aldığımızı vurgulamak isteriz. Bu son olayla bağlantılı olarak da Yemeksepeti sistemlerinde bir veri ihlali olup olmadığı uzman ekiplerce detaylı bir şekilde araştırılmış, herhangi bir veri ihlali ya da hırsızlığı kesinlikle tespit edilmemiştir.

Diğer taraftan, bir veri hırsızlığı yaşanması durumunda yapılması gerekenler kanunlarla açıkça belirlenmiş olup, Yemeksepeti olarak bugüne kadar yaptığımız gibi kanunlara uygun şekilde açık ve şeffaf bir süreç yürüteceğimizi kamuoyuna duyururuz."

Bakmadan Geçme