Yeni Krediden Esnafın Haberi Yok!

Otuz yaşını tamamlamamış esnaf ve sanatkarların krediden faydalanabilmesi ilk önce KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini bitirmesi gerekiyor.

 Pandemi nedeniyle zor durumda olan esnaf ve sanatkarların devletin verdiği desteklerden pek de haberi olmadığı ortaya çıktı. Bir yıllık ustalık belgesine sahip olan esnaf ve sanatkarlar kendi işyerlerini açtıklarında hazine destekli KOSGEB kredisinde faydalanabiliyor. 

Otuz yaşını tamamlamamış esnaf ve sanatkarların krediden faydalanabilmesi ilk önce KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini bitirmesi gerekiyor.Girişimci esnaf ve sanatkarlara, KOSGEB tarafından onaylanan projelerini bankaya sunmaları durumunda 100.000 TL'ye kadar kullandırılacak kredilere yüzde 100 oranında faiz indirimi, diğer krediler ile  işletme ve yatırımda ise yüzde 50 oranında faiz indirimi  sağlanıyor. Krediler ile ilgili kararname 29 Aralık 2020 tarih ve 31349 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak 1 Ocak 2021 tarihi itibariyle yürürlüğe giren 3308 sayılı Meslek Eğitim Kanunu kapsamında yürürlüğe de girdi. 

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren konuyla ilgili şöyle dedi: 
"Hükümetin her zaman verdiği hazine destekli kredi finansmanları ile mesleki teknik okullarımız ile ustalarımızı, kalfalarımızı ve çıraklarımızı bilime ve teknolojideki gelişmelere sivil toplum kuruluşları olarak çalışmalarımız bu yönde olmalı ki esnaf ve sanatkarlarımız el ele vererek ileride daha güzel üretimler yapabilsin. Ülkemizin kanayan yarası olan mesleki ara eleman sayısı ile ilgili de çalışmalar yapılarak ara eleman sayısını artırmalıyız."  

Bakmadan Geçme