Yuh artık! Bankalar geriye dönük POS ücreti istiyor!

CHP'li Sümer: Pandemi nedeniyle kapalı olan esnafa kademeli açılma izninin verilmesinin ardından bankaların geriye dönük POS cihazı hizmet bedeli tahsilatı yapmasının haberleri gelmektedir

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, "Pandemi nedeniyle kapalı olan esnafa kademeli açılma izninin verilmesinin ardından bankaların geriye dönük POS cihazı hizmet bedeli tahsilatı yapmasının haberleri gelmektedir." dedi.

Meclis Genel Kuruluna hitap eden Sümer, esnafın meselelerini gündeme getirdi.

Sümer şöyle konuştu:

"Pandemi nedeniyle kapalı olan esnafa kademeli açılma izninin verilmesinin ardından bankaların geriye dönük POS cihazı hizmet bedeli tahsilatı yapmasının haberleri gelmektedir. Neredeyse tüm işletmelerde masaüstü veya taşınabilir olmak üzere bankaların POS makineleri bulunmakta. Bankalar -fiyatları değişmekle birlikte- masaüstü diye tabir edilenlerden ortalama 80 lira, taşınabilir POS cihazlarından ortalama 70 lira aylık ücret talep ediyorlar. Bununla birlikte, her çekimde de belirli oranda komisyon kesintisi yapılıyor. Buraya kadar her şey normal, anormal olan ise aylardır kapalı olan esnaftan alınmayan aylık cihaz ücretlerinin bazı bankalar tarafından, dükkânların açılmasından sonra geriye dönük olarak otomatikman tahsil edilmesidir. Böyle bir dönemde esnafın üzerine yüklenen bu ekstra yükler, ayakta kalmak için mücadele eden esnafımızı iyice zora sokmaktadır. Hazine ve Maliye Bakanlığıyla yapılacak ortak çalışmayla esnafımızdan POS makinelerinin geriye dönük birikmiş komisyon ücretlerinin alınmaması gerekmektedir."

Bakmadan Geçme