Zincir market ilaç satacaksa eczacı çalıştırma şartı getirilsin

MHP'li Yılmaz: Eğer 1.500 metrekare üzeri zincir marketlerde tezgah üstü ilaç satışına müsaade edilecekse her market başına, cirosuna göre eczacı istihdamında bulunması şartı getirilmelidir.

MHP Düzce Milletvekili  Ümit Yılmaz, "Küçük esnafı korumaya dönük, zincir marketlerde sigara ve elektronik eşyaların satışının engellenmesi tasarısı doğru ve desteklediğimiz bir uygulamadır. Ancak, aynı zincir marketlerde OTC (tezgah üstü ilaçlar) veya gıda takviyesi adı altında vitamin ve benzeri ilaçları eczacılar olmadan rahatlıkla satılmasının engellenmesi bu tasarıya eklenmelidir." dedi.

Kendisi de bir eczacı olan Yılmaz, TBMM Genel Kuruluna hitap ederken şunları da kaydetti:

"OTC ilaçlarının kontrolsüz şekilde market, internet, benzinlik, aktar ve benzeri yerlerde satılması, vatandaşımızın sağlığı açısından oldukça sakıncalı ve risklidir. Zira, yapılan araştırmalar neticesinde bu ürünlerin içerisinde ciddi yan etki oluşturabilecek etken maddeler bulunduğu tespit edilmiştir. hazırlanan tasarıya, vitamin ve benzeri OTC ilaçların satışının eczane dışında satılmasının engellenmesi maddesi ilave edilmeli, eğer 1.500 metrekare üzeri zincir marketlerde OTC satışına müsaade edilecekse her market başına, cirosuna göre eczacı istihdamında bulunması şartı getirilmelidir."

Bakmadan Geçme