Zincir Marketlere Sigara Satış Yasağı Geliyor

Hükümet, zincir marketlere yeni düzenlemeler getirecek bakkal gibi küçük işletmeleri korumayı amaçlayan yasa teklifini Meclis'e getirmeye hazırlanıyor.

Zincir marketlere yeni kurallar getiren ve bakkal gibi küçük işletmelerin korunmasını amaçlayan yasa taslağıyla ilgili son noktaya gelindiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da bu düzenlemenin bir an önce tamamlanması için talimat verdiği belirtiliyor.

Taslakta, 1500 metrekareden küçük zincir marketlerde sigara ve cep telefonu, kırtasiye ürünleri, elektronik ve beyaz eşya satışının yasaklanması planlanıyor.

Zincir marketlerin pazar günleri tamamen kapalı olmasıyla, saat 11.00’dan önce açılmaması konusundaki kararın da bu hafta verileceği ifade ediliyor.

Ayrıca, zincir marketlerle bakkal gibi küçük işletmeler arasında mesafenin 200 metre olarak uygulanması veya sadece nüfus kriteri konularak belli yerlerde açılmasının engellenmesi de başka bir tartışma konusu olarak değerlendiriliyor.

Mevcut mağazalara, durumlarını buna uygun hale getirmeleri için 12 ay süre tanınacağı, hazırlanacak yönetmelikle de uygulamanın detaylandırılacağı belirtiliyor.

Bakmadan Geçme