170 Pazarcıya Karşı 271 Seyyar Satıcı

Seyyar satıcılar hiç bir ücret ödemeden kazanç sağlamak için fırsat kollamaya devam ediyor.

Mersin Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Abdulhalim Batur, ayda 4 bin 500 liraya yakın ücret ödeyerek açtığı tezgahla geçimini sağlayan pazarcı esnafının yanında hiçbir ücret ödemeden kazanç elde eden seyyar satıcılara çözüm bulunmasını istedi.

"170 pazarcı 271 seyyar satıcı"
Seyyar satıcılarla baş edemediklerini vurgulayan Batur, "Şuanda, pazar kurulan mahallelerimize bakın bütün kaldırımlar ve yol üstü hep seyyar satıcılarla dolu. Geçtiğimiz gün bir sayım yaptık. 170 tane pazarcımız var 271 tane seyyar satıcı var. Biz ilk önce Allah’ın sonra da devletimizin koymuş olduğu bütün kurallara uyuyoruz. Pazarcılar Esnaf Odası üyeleri olarak bize ait olan, aidat, vergi ve devletin bize emir kıldığı bütün yükümlülükleri yerine getiriyoruz ancak aynı yerde yan tarafından hiçbir vergi ödemeyen, hiçbir ücret ödemeyen korsanlara izin verenleri Allah’a havale ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Batur, ayrıca kaldırımların işgal edildiğini de savunarak, sırf bu yüzden insanların yolda yürümek zorunda kaldığını ve bu sebepten kazalar yaşandığını da aktardı.

Bakmadan Geçme