30 yıllık kahvehaneci ekonomik sıkıntı nedeniyle yaşamına son verdi

İzmir'de kahvehane işleten Nuri Çengeloğlu yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle yaşamına son verdi. Pandemi süreci nedeniyle ciddi ekonomik sıkıntılar yaşadığını ifade eden Çengeloğlu, yaşamına son vermeden önce sosyal medya hesabında, 'Ölümümden kimse sorumlu değil, artık dayanacak gücüm kalmadı' paylaşımı yaptı.

İzmir’in Karabağlar ilçesinde bulunan Peker Mahallesi’nde kahvehane işleten Nuri Çengeloğlu, ekonomik sıkıntılara dayanamayarak yaşamına son verdi. Dün saat 19.00 sularında evinde göğsüne ateş eden Çengeloğlu, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Gazete Duvar'ın haberi:

Pandemi süreci nedeniyle işyerini kapatmak zorunda kalan ve uzun süredir ekonomik sıkıntı yaşadığı öğrenilen Çengeloğlu, sosyal medya hesabından, “Ölümümden kimse sorumlu değil, artık dayanacak gücüm kalmadı kamunun dikkatine sevenlerimi üzdüm herkes hakkını helal etsin. Benim sonum böyleymiş” paylaşımını yaptı.

'NEDEN DEVLET BÜYÜKLERİ BİZE SAHİP ÇIKMIYOR?'

Çengeloğlu'nun pandemi sürecinde daha önce de yaşadığı sıkıntılara ilişkin benzer paylaşımlarda bulunduğu görüldü. 17 Aralık tarihinde yaptığı paylaşımında, "Otuz yıldır kahvecilik yapıyorum. Bugüne kadar ne devletime ne milletime karşı gelmedim. Kurallara uydum geç de olsa vergimi, borcumu ödedim. On aydır kapalıyız neden devlet büyüklerim bize sahip çıkmıyor. Bu meslek, kahvecilik bu kadar mı kötü? Dar gününde neden destek yok? Bizim de bir ailemiz var bakmakla yükümlü olduğum" ifadelerini kullandı.

 Çengeloğlu'nun 9 Mart günü yaptığı paylaşım...

'DEVLETİN VERDİĞİ DESTEĞİN YETERSİZ OLDUĞU HERKESÇE BİLİNİYOR'

Pandemi sürecinde işletme sahiplerinin ciddi ekonomik sıkıntılarla boğuştuğunu belirten İzmir Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Hakkı Kırdı, Çengeloğlu'nun intiharı ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Pandemi dönemi içerisinde kendisi çok zor durumda kaldığı için, ekonomik sıkıntıya düştüğü için artık dayanamadı. Kahvehanelerin açık olması bizim için bir şey ifade etmiyor. Bir yıldır kapalı olan işletmelerde oyunun yasak olmasının bize bir faydası olmadı. Devletin vermiş olduğu hibe desteğinin çok yetersiz olduğu herkesçe biliniyor. Bu anlamda bu arkadaşımız ekonomik sıkıntıları nedeniyle bunalıma girmiştir. Bunalımdan çıkış yolu bulamadığı için yaşamına son verdi. Bu intiharların sebebi bellidir. Biz işletmelerimizi açamadık. Bir yıldır kiramızı, elektriğimizi, suyumuzu çocuklarımızın giderlerini karşılayamadık"

Çengeloğlu'nun cenazesinin bugün ikindi namazında kaldırılacağını söyleyen Kırdı, yaşanan durumun kendilerini çok üzdüğünü söyledi. Kırdı, "Bizi çok derinden yaraladı. Umarım bir daha böyle olaylar yaşanmaz. Çok üzgünüz. Yakınlarına başsağlığı diliyoruz" dedi.

OCAK AYINDA MERSİN'DE DE BİR KAHVEHANECİ İNTİHAR ETMİŞTİ

Ocak ayında ise Mersin'in Tarsus ilçesinde bulunan İnköy'de aylardır kapalı olan iş yeri nedeniyle kredi borçlarını ödeyemeyen 42 yaşındaki Orhan Erten intihar etmişti. Dört çocuk babası Erten'in intiharı tepkilere neden olurken, olayı duyuran CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, "Esnafa sırtını dönen, onları açlığa terk eden saray iktidarı bu intiharların sorumlusudur" ifadelerini kullanmıştı.

 

Bakmadan Geçme