'36 yıldır vergi ödediğim devlet bana 36 gün bakamadı' isyanı

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan: Esnaf o kadar büyük bir darboğazdadır ki 'Otuz altı yıl vergi ödediğim devlet bana otuz altı gün bakamadı diye perişan bir durumda haykırmaktadır

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, "Esnaf o kadar büyük bir darboğazdadır ki “Otuz altı yıl vergi ödediğim devlet bana otuz altı gün bakamadı diye perişan bir durumda haykırmaktadır" dedi.

İlhan, TBMM Genel Kuruluna hitap ederken şunları kaydetti:

"Anayasa’mızın 5’inci maddesinde devletin görevleri sıralanırken “devletin ekonomik ve sosyal engelleri kaldırmaya, insanın maddi ve manevi varlığının gelişmesi için gerekli şartları hazırlamaya çalışması” ifadesine yer verilir. Pandemi gibi hayatımızı her açıdan etkileyen olağanüstü bir dönemden geçmekteyiz ancak ne yazık ki devleti yöneten Hükûmet, sınırlı sayıda yapılan destekleri medya gücünü de kullanarak sınırsız şekilde anlatarak günü kurtarmaya çalışmaktadır. Ancak esnaf o kadar büyük bir darboğazdadır ki “Otuz altı yıl vergi ödediğim devlet bana otuz altı gün bakamadı.” diye perişan bir durumda haykırmaktadır fakat iktidar maalesef bu çığlığa kulağını tıkamakta ve “Bizi uçuracak.” dedikleri başkanlık sistemindeki kabine içi dengelere bağlı, bir türlü bitmek bilmeyen, Resmî Gazete’nin bile hızına yetişmekte zorlandığı, güçlü ve nitelikli bürokrasisini oluşturma çabasıyla meşgul olmaktadır. Buradan Hükûmete sesleniyorum: Esnaf kazanç değil, ekmek derdinde; bunu artık görmezden gelemezsiniz."

Bakmadan Geçme