Başta seyyarlar olmak üzere 5 milyon kişi işsiz kaldı

Eski DİSK Genel Başkanı, CHP'li Kani Beko: Başta seyyar satıcılar olmak üzere, 5 milyona yakın kişi işsiz kalmıştır. Seyyar satıcılar da diğer esnaf ve işçiler gibi yasal statüye kavuşturulmalıdır

Eski DİSK Genel Başkanı, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko "Başta seyyar satıcılar olmak üzere, 5 milyona yakın kişi işsiz kalmıştır. Seyyar satıcılar da diğer esnaf ve işçiler gibi yasal statüye kavuşturulmalıdır" dedi.

TBMM Genel Kuruluna hitap eden Beko şöyle konuştu:

"Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde hayatlarını çalışarak kazanan fabrika işçileri, küçük esnaf, seyyar satıcılar, çiçekçiler, müzisyenler, düzensiz ve günübirlik işlerde çalışanlar tüm dünyayı saran ve yayılma hızı ülkemizde her geçen gün devam eden coronavirüs salgını nedeniyle zor durumda kaldılar. Alınan tedbirler haklı olabilir ancak bunlar pek çok sektörü bitirip bu sektörlerde çalışan milyonlarca emekçiyi evlerine ekmek alamaz duruma düşürmüştür. Başta seyyar satıcılar olmak üzere, 5 milyona yakın kişi işsiz kalmıştır. Seyyar satıcılar da diğer esnaf ve işçiler gibi yasal statüye kavuşturulmalıdır. Yasal statüye kavuşan her seyyar satıcının tezgâhı bir aileyi kurtarır çünkü seyyar satıcı esnafı aileleriyle birlikte çalışmaktadır. Diğer yandan yasal statüye kavuşacak bu insanların ailelerinin de emekli olma imkânları ortaya çıkar , sigortasını ve primini devlete ödeyen bu insanlar da diğer insanlar gibi emekli olma hakkına kavuşur."

Bakmadan Geçme