47 yıllık esnaf kefen parasını elektrik-suya yatırdı

Ordu Perşembeli Mehmet amca: '47 yıllık esnafım, kırk yedi senelik. Ben kefen paramı da bu ay elektriğe, suya yatırdım.' 

Ordu Perşembe'de yaşayan Mehmet amca diyor ki: “47 yıllık esnafım, kırk yedi senelik. Ben kefen paramı da bu ay elektriğe, suya yatırdım.”

Mehmet Amca'nın feryadını İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, TBMM Genel Kurulunda gündeme getirdi.

10 masası olan kahveci esnafı 2 masayı açsa ne olur!

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir'in TBMM Genel Kurulunda, muhalefet temsilcilerinin “Sözü edilen kira yardımları esnafa ulaşmadı” iddialarını yalanlamasına atıfta bulunan Yaşar, şöyle konuştu:

"Tabii, bizden önceki hatip arkadaşımız “Esnafın problemleri çözüldü.” dedi, Erzurum’daki Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanının da adını söyledi. Ben de buradan diyorum ki: Ben de geçtiğimiz hafta Samsun’daydım, Bafra’da hem Kahveciler Odasını ziyaret ettim hem de Lokantacılar Odasını ziyaret ettim. Bafra Kahveciler Odası Başkanı Sayın Ahmet Yılmaz’ın söylediği aynen şu: “Hepiniz izliyorsunuz, bizim 8-10 masa olan kahvehanemizde 2 masa açılsa ne olur? Yani 14 tane kural koydunuz, bize de 114 tane kural koyun. Eğer bu, kurallar manzumesiyse biz de bunlara uyalım, bu kurallar çerçevesinde biz de faaliyet gösterelim. Aynı şekilde, bakın, kongreleri yapıyorsunuz ‘Cenaze merasimlerinde 30 kişi.’ diyorsunuz, yüzlerce kalabalıklarla bu işi yapıyorsunuz.” diyor. Bunun talebi haksız mı? Lokantacılar Odası Başkanına da gittik Başkanım, o da aynısını söylüyor, diyor ki: “Bakın, paket servisiyle bizim ciromuz dörtte 1’e düştü. Dörtte 1’le bizim bu işlerin altından kalkmamız mümkün değil.” Bakın, bu insanları küçümsemeyin, bunların sayısı 2 milyon, birer de hanımları 4 milyon, 1 kişi de yanında çalışsa o da hanımıyla beraber 8 milyon, birer tane çocukları olsa 12 milyon. 12 milyon kişiyi devletin üzerine yük olmaktan çıkarmış ve bunların iaşesini sağlamaya çalışıyor. Ne diyor biliyor musunuz?"

Kefen parası futaralara

Yaşar, Perşembeli Mehmet Amca'nın feryadını da şöyle dile getirdi:

“Ordu Perşembe'de yaşayan Mehmet amca diyor ki: "Kırk yedi yıllık esnafım, kırk yedi senelik.” Ben biliyorum, Anadolu’da her esnafın bir kefen parası olur, bir tarafa koyar, vasiyetini de yazar, der ki: “Benim şurada şu kadar param var, bu parayı al, vaktizamanında Hak vaki olursa bunu kullan.” Ne dedi biliyor musunuz Mehmet amca? “Ben kefen paramı da bu ay elektriğe, suya yatırdım.” 

Bedri Yaşar sözlerini şöyle bağladı:

"Şimdi, bakın, bu problemleri duymazdan gelirsek, problemleri halının altına süpürmeyle bu işlerin çözülemeyeceğini biz buradan ifade ediyoruz. Buradan yanlış bir şey çıkarmayın, bakın, bir problem var. Siz de gezin, geziyorsunuzdur muhakkak. Siz aşağı indiğinizde, bakkala, manava uğradığınız zaman Sayın Başkanım “Ya, Allah razı olsun, hiçbir problemimiz yok.” mu diyorlar? Yani ya bu dünya…"

Bu sırada eski TBMM Başkanı ve Milli Savunma Bakanlarından AK Pardi Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, "Hamdolsun" diye seslendi.

Bunun üzerine Yaşar şu karşılığı verdi:

"Herkes şükreder Sayın Bakanım, şükür başka bir şeydir. Allah’ın verdiği nimete, verdiği cana, verdiği nefese sonsuz, sayısız şükretmek hepimizin vazifesi, bunda problem yok ama çocukların da nafakasını da ihmal etmemek lazım.

Bununla ilgili de gün bugün, gerekli katkıyı sağlamamız lazım diyorum."

Bakmadan Geçme