Ahilik Yılında Örnek Proje

Bünyesinde Ahi Enstitüsü'nü barındıran Dünya Esnaf Sanatkarlar Derneği'nin İçişleri Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü 'Anadolu'nun ahisiyiz Dört bir koldan Türkiye'yiz ' projesi kapsamında Türkiye'de bir ilk gerçekleşti.

Hakkari ile Edirne'nin Esnaf Kardeşliği

Edirne'den Hakkari'ye Artvin'de Muğla'ya  esnaf ve sanatkarlar karşılıklı olarak esnaf kardeşlerini ziyaret ediyor.

 Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde marangozluk yapan Halis Atabak Edirne'ye gelerek  kardeş esnaf olarak seçilen Edirne Kahveciler ve Gazinocular Esnaf Odası Başkanı Hakan Gönay' ile düzenlenen toplantıda buluştu. Halis Atabak, Hakan Gönay'a1 çini işlemeli bir tabak hediye etti.

Hakkari'den Edirne'ye geldiler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2021 yılının Ahilik yılı ilan edilmesi nedeniyle ayrıca önemli  bir anlam taşıyan proje kapsamında Hakkari'nin tanınmış eşrafından Remzi Çiçek ile beraber Edirne'ye gelen 30 yıldır kardeşiyle beraber marangozluk yapılan Halis Atabak aynı zamanda 2021 yılında Hakkari'de yılın ahisi olarak seçildi.

 "Hakkari'den Edirne'nin esnaf ve sanatkara kardeşlik ziyareti yapmaya geldik.Bolca selam getirdik" diyen Halis Atabak kardeşlik duygularının pikişmesin de Ahilik kültürünün büyük önem taşıdığını ve esnaf sanatkarın bu anlamda büyük vazife gördüğünü belirtti.

Projenin Hakkari Valiliği ve Hakkari Üniversitesi "tarafından da desteklendiğini belirten Halis Atabak "Serhat Şehri Edirne'yi    ve Selimiye Camisi'ni görmenin heyecanı içindeyim" dedi.

Bakmadan Geçme