AK Parti: Esnafın çektiği sıkıntının farkındayız, çaba içindeyiz

AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Genel Kurulda esnafın pandemi sürecinde yaşadığı sıkıntılara ve buna yönelik önlemlerin yetersizliğine ilişkin eleştirileri cevapladı.

AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Meclis Genel Kurulunda esnafın pandemi sürecinde yaşadığı sıkıntılara ve buna yönelik önlemlerin yetersizliğine ilişkin eleştirileri cevapladı.

Muhalefet temsilcilerinin sözlerine işaret eden Muş şunları kaydetti:

“Şimdi, değerli arkadaşlar, eleştirmek en kolayı ama sorumluluk makamında olup bir taraftan hayatı aksatmadan ülkeyi yönetmek bir taraftan da pandemiyle mücadele etmek ve bu sorumluluğu taşımak ayrı bir şey. Konuşması en kolayı. Biz de esnafımızın çektiği sıkıntının farkındayız, biz de bir an önce hayatın tamamen normalleşmesi için bir çaba içerisindeyiz, bir gayret içerisindeyiz, bir uğraş içerisindeyiz. Bir taraftan aşılama programımız devam ediyor. İnşallah kısa vadede bu pandemi belasından da memleket kurtulmuş olacaktır.

Bakın, biz kongrelerimizi pandemi kurallarına uygun şekilde ve maske ağzımızda yapıyoruz. Şimdi, arkadaşlar, bulaş oranlarının fazla olduğu yerlere müdahale ediliyor. Şimdi, ağzımız açık iki kişi karşılıklı yemek yediğimiz zaman bulaş oranı yükseliyor. Bilim Kurulunun tespiti neticesinde bu kararlar alınıyor. İnsanlar cenazelerini uğurluyorlar arkadaşlar, merak etmeyin; mesafe kurallarına uymak kaydıyla cenazelerini uğurluyorlar. Dolayısıyla, meseleye böyle yaklaşmak lazım. Biz meseleye böyle yaklaşıyoruz. Vatandaşımızın da bizi anladığını düşünüyorum.”

Bakmadan Geçme