AK Parti: Her zaman esnafın yanında olduk

CHP'li Ağbaba'nın , 'Esnafa düşmansınız' suçlamasını reddeden AK Partili Muş, Böyle bir şey söz konusu olmaz. Esnafa bizim bir düşmanlığımız olmaz, biz her zaman esnafımızın yanında olduk, yanındayız' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 850 bin esnafa vergi müjdesi verdiği Ekonomi Reform Paketi'ne ilişkin açıklaması öncesinde TBMM Genel Kurulu "esnafa düşmansınız-değiliz" tartışmasına sahne oldu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veili Ağbaba, iktidarı "esnafa düşman olmakla" itham etti. 

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ise Ağbaba'nın sözleri üzerine TBMM Genel Kuruluna şöyle hitap etti:

"Sayın Başkan, “Esnafa düşmansınız.”  diye bir ifade kullandı Sayın Ağbaba. Böyle bir şey söz konusu olmaz. Esnafa bizim bir düşmanlığımız olmaz, biz her zaman esnafımızın yanında olduk, yanındayız. Şunu bilmemiz gerekir, şunu kabul etmemiz lazım ki bu Covid belası dünyanın başına gelmeden önce dünyaya sorsanız; aklınıza musibetleri yazın, kimsenin aklına dünya ekonomilerinin kapanacağı, ülkelerin birbiriyle gidiş-gelişlerin kapanacağı, insanların sokağa çıkamayacağı bir tabloyu kimse size yazamazdı. Dolayısıyla, karşı karşıya kaldığımız bu pandemi süreci büyük bir problem, büyük bir bela.  Türkiye hem salgınla mücadelede hem de ekonomisini ayakta tutmada eldeki imkânlarla gerekeni fazlasıyla yapmaya gayret ediyor. Esnaflarımızın da bazı sorunları olabilir, sanayicimizin de bazı sorunları olabilir bunların giderilmesi noktasında da Hükûmet gereken çalışmaları yapıyor, yapmakta, ileriye dönükte belli başlı çalışmaları yine yapacaktır diyorum. Asla ve asla kimse esnafla, çalışanla, emekçiyle karşı karşıya getirmesin diyorum."

Bakmadan Geçme