7200 Prim Günü Sorunu ve Sağlık Sigortası Gündemde

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, TESK Konferans Salonu'nda düzenlenen Mesleki Kurullar Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıya Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu üyeleri ile Birlik ve Federasyon Başkanları katıldı.

Ahilik Kutlamalarına Hazırlıklar Sürüyor

Palandöken, iki buçuk milyonu aşkın esnaf ve sanatkarın temsilcileri ile bir araya geldiği toplantıda, esnafın Ahilik geleneğini yaşatmak için önümüzdeki hafta Kırşehir'de düzenlenecek olan Ahilik Kutlamaları hakkında bilgi verdi.

Esnaf Talepleri Cumhurbaşkanlığı'na Sunuldu

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e iletilen esnaf taleplerine dair gelişmeler hakkında da konuşan Palandöken, dosyada yer alan sorunların çözümü konusunda çalışmaların devam ettiğini vurguladı. Bu kapsamda, esnafın en büyük beklentilerinden biri olan perakende sektörünü düzenleyen yasanın güncellenmesi ile ilgili çalışmaların TBMM'nin açılmasıyla hız kazanacağını belirtti.

7200 Prim Günü Sorunu ve Sağlık Sigortası Gündemde

TESK Başkanı Palandöken, 7200 prim gününü dolduran esnafların prim gün sayısının dondurularak, sağlık sigortası ödemelerinin sürdürülmesine yönelik düzenlemelerin de devam ettiğini belirterek, bu konuda esnafın sabırsızlıkla beklediği çözümler üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

Saha Sorunları ve Çözüm Önerileri Ele Alındı

Toplantıda söz alan Birlik Başkanlarının sahada yaşanan sıkıntıları ve çözüm önerilerini dinleyen Palandöken, bu konuların yakından takip edileceğini ve sorunların çözümü için çalışmaların sürdürüleceğini söyledi.

Hoton Haber Ajansı

Bakmadan Geçme