Ankara Esnaf Birliği'nde İptal Şoku: adaylık Spekülasyonları

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Birliği'nde hareketli günler yaşanıyor. Mehmet Yiğiner'in Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı olmasıyla birlikte, iki yıl sonra yapılacak genel kurul için adaylar şimdiden ortaya çıkmaya başladı. Ancak geçtiğimiz günlerde gerçekleşmesi planlanan 'Birliktelik ve Dayanışma Toplantısı,' davet mesajının ardından gelen iptal mesajıyla dikkatleri üzerine çekti.

Toplantı İptali ve Yanlış Anlaşılma

Ankara Tüm Emlakçılar Odası Başkanı Hakan Akçam, Ankara'da bulunan 111 oda başkanı ve yönetim kurulu üyelerini 20 Eylül Cuma günü Ankara Grand Mercure Otel'de bir araya getirmeyi planlıyordu. Toplantının amacı, esnaf temsilcilerinin birlik ve beraberlik içinde buluşması olarak açıklanmıştı. Ancak, toplantı yeni bir SMS mesajıyla iptal edildi. Akçam, SMS mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Sayın başkanım/yönetim kurulu üyesi, Ankara'da 111 oda başkanları ile 'Birliktelik ve Dayanışma Toplantısı' adlı 20 Eylül Cuma günü saat 19.00'da Grand Mercure Otel'de gerçekleştireceğimiz program yanlış anlaşıldığını düşünerek iptal edilmiştir.”

“Aday Olacağım Düşüncesi Beni Üzdü”

Toplantının iptali sonrası açıklamalarda bulunan Hakan Akçam, bu durumun kendisini derinden üzdüğünü belirtti:

“Birlik başkanlığına aday olmak için böyle bir toplantı düzenlediğimiz düşüncesi beni çok üzdü. Amacım sadece Ankara'daki esnaf temsilcilerinin buluşacağı, el ele birliktelik sağlayacak bir ortam oluşturmaktı.”

Akçam, daha önce yaptığı toplantı davetinde “ATEM ev sahipliğinde, samimi bir ortamda gerçekleşecek olan sevgi, saygı, hoşgörü, birlik, beraberlik ve dayanışmanın ön planda olacağı böyle güzel bir atmosferde, esnafa dair her şeyin konuşulacağı toplantımıza tüm oda başkanlarımızı ve yönetim kurulu üyelerimizi bekliyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Esnaf Başkanlarından Tepkiler

İsmini vermek istemeyen bazı esnaf odası başkanları, “Her şeyin konuşulacağı toplantıda ANKESOB seçimleri konuşulmayacak mıydı?” diyerek tepki gösterdi. Bir başka esnaf başkanı ise, “Böyle bir toplantı için Birlik yönetiminden izin almış mı? Toplantıyı iptal edeceği belliydi. Toplantıya kimse gitmedi” dedi. Ancak, toplantıya geleceğini teyit eden esnaf odası başkanlarının sayısının 30'u geçtiği de öğrenildi.

"Ankara Esnafı Moral Gecesi Yapmalı"

Olayı değerlendiren Esnafhaber TV Genel Yayın Yönetmeni Fehmi Çalmuk, “Toplantı daveti de iptali de esnaf ve sanatkarın içinde olduğu durumu fevkalade yansıtıyor. Esnaf başkanlarına gönderilen davet mesajları, olayın takdimi ve vizyonu hayal kırıklığı yaratıyor. Birlik ve beraberlik görüntüsünün olmadığı bir yapının Türkiye'nin ekonomik sorunlarına karşı tavır koymakta zorlanacağı aşikar. Ankara gibi 200.000 üyeye hitap eden 110 esnaf oda başkanının bir araya gelmesinin bile spekülasyon yaratması, esnaf kültürünün bu tür organizasyonlarla pekiştirilmesi gerektiğini gösteriyor. Ekonomik sıkıntılara karşı esnaf ve sanatkarın bir moral gecesinde kardeşliğini pekiştirmesi, muhabbetini geliştirmesi ve ileride yapacakları teşkilat çalışmalarında güç birliği oluşturması gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

esnafhabertv

Bakmadan Geçme