Aziz Cemaat, Çocuklarınızı Çırak Veriniz !

Sanayi Esnafına Müftülükten Destek: Vaazlarla Çıraklık Eğitimi Tanıtımı yapılacak. Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Öztürk, çırak bulma sıkıntısı yaşayan sanayiciler için İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya'dan önemli bir destek istedi.

Özellikle iş garantili çıraklık eğitimine dikkat çekmek isteyen Öztürk, çıraklık okulundan mezun olan öğrencilerin artık lise diploması alacaklarının halk arasında daha iyi anlatılması gerektiğini vurguladı. Bu kapsamda, müftülük devreye girerek sanayiye çırak kazandırmak adına önemli bir adım attı.

Vaazlarda Çıraklık Eğitimi Vurgusu

İl Müftüsü Yalçınkaya, tüm camilerde özellikle cuma namazı öncesi vaazlarda, çıraklık eğitimine yönelik düzenlemeler hakkında bilgi verilmesi için çalışmaları tamamladı. Bu çerçevede, vakit ve cuma namazlarından önce vaazlarda, iş garantili çıraklık eğitimi ve sanayide ara eleman ihtiyacının önemine dair bilgiler din görevlileri tarafından halka aktarılacak.

600-700 Çırak İhtiyacı Var

Mehmet Öztürk, meslek liselerinin teknik eleman ihtiyacını tam olarak karşılayamadığını belirterek, yapılan düzenleme sayesinde sanayicilerin tam da ihtiyaç duyduğu ara eleman yetiştirme imkânı bulduğunu ifade etti. Akdeniz Sanayi Sitesi'nde 2 bin 500 işletme bulunduğunu ve yaklaşık 600-700 çırak ihtiyacı olduğunu vurgulayan Öztürk, özellikle otomobil tamiri ve elektrik-elektronik alanlarına ilginin yüksek olduğunu söyledi.

Başkan Öztürk, çıraklık eğitimine başlayan gençlerin devlet destekli olarak asgari ücretin üçte biri kadar maaş alacağını ve sanayi sitesi içinde yer alan yatılı yurtta ücretsiz barınma imkânına sahip olacaklarını da belirtti. "Müftümüz Nazif Fethi Yalçınkaya, camilerde vatandaşa bu durumu anlatacağını ve sanayiye çocuk yönlendirme konusunda destek vereceğini söyledi," diye ekledi.

esnafhabertv

Bakmadan Geçme