Berber ve Kuaför Dükkanını Minibüse taşıdı

İzmir'de, 33 yaşındaki Sercan Eroğlu, iş dünyasında kendine özgü bir yenilik getirerek dikkat çekiyor. Eroğlu, ikinci el bir minibüsü karavana dönüştürdü ve bu minibüsü, berber aynı zamanda kuaför dükkanına çevirme kararı aldı. Kirası yükselen iş yerinin yerine, bu yaratıcı projeyle hem maliyetlerini düşürdü hem de müşterilerine farklı bir deneyim sundu.

"Kira Artışı Beni Bu Yola Yönlendirdi"

Eroğlu, yaşadığı süreci Odatv'ye anlattı: “Dükkanımın kirası 4000 TL'den 12,000 TL'ye yükseldi. Bunun üzerine, ulaşım giderleriyle birlikte toplam maliyetler 20,000 TL'yi buldu. Böyle yüksek kiralar karşısında ne yapacağımı düşündüm. Evime ve çevreme katkı sağlayamadığım sürece bu işin sürdürülebilir olmayacağını fark ettim.”

Kira Sorununu Çözmek İçin Yaratıcı Çözüm

Eroğlu, minibüsü karavan olarak kullanmayı düşündü: “Köfteci ve kokoreççileri gördüm, neden benim de böyle bir şeyim olmasın diye düşündüm. Karavanım olmasaydı bile, bu proje yine de işe yarardı. Şükürler olsun, şu an karavan berberim dükkanımdan daha iyi oldu.”

"Sokak Berberi Olmak Bana Uygun"

Oda Tv'den Gamze İşler'in özel haberine göreBerberlik mesleğini 23 yıldır icra eden Eroğlu, “Sürekli aynı dükkanın içinde kalmak beni sıkıyordu. Bir bakkal gibi iş yerimizi başkasına bırakıp çıkamıyorduk. Kendi dükkanımızda bu tür değişiklikler yapamazdık, bu yüzden bu fikri geliştirdim,” diyor.

Müşterilere Denizin Keyfini Sunuyor

Eroğlu'nun minibüs berberi, gece saat 1-2'ye kadar çalışıyor. Deniz kıyısında hizmet sunmanın avantajlarından bahsediyor: “Gündüz sıcak hava nedeniyle insanlar dışarı çıkmıyor. Akşamları deniz kenarında çalışmak hem benim için hem de müşteriler için daha rahat oluyor. Müşteriler fotoğraflar çekiyor, manzaranın tadını çıkarıyorlar.”

Vergilerini Düzenli Ödüyor ve Kayıtlı

Eroğlu, işletmesinin yasal durumu hakkında da bilgi veriyor: “Berber dükkanım ya da kuaför salonu gibi çalışanlardan vergi ödüyoruz. Odaya kayıtlıyım ve tüm işlemlerimi düzenli olarak yürütüyorum.”

Sercan Eroğlu'nun yenilikçi projesi, hem maliyetleri düşürme hem de müşterilere farklı bir deneyim sunma açısından başarılı bir örnek teşkil ediyor.

Hoton Haber Ajansı

Bakmadan Geçme