Cansuyu olun...Afrika'da Açılan Su Kuyusu 5 bine Yaklaştı

Dünya genelinde 1 milyardan fazla insan temiz suya erişemiyor, 2 milyar insanın kullandığı su ise hijyen standartlarına uygun değil. Kirli sular nedeniyle her gün bin çocuk hayatını kaybederken, her yıl 2 milyon insan susuzluk ve suya erişim zorlukları nedeniyle yaşamını yitiriyor. Cansuyu Derneği, bu trajik tabloyu değiştirmek için Afrika ve Asya'da hayata geçirdiği projelerle temiz suya erişimi artırmayı hedefliyor. Dernek, 2024 yılında 386 yeni su kuyusu açarak insanlara hayat kaynağı sunarken, bugüne kadar toplamda 4.943 su kuyusunu faaliyete geçirdi.

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, dünya genelinde kuraklık ve susuzluğun hüküm sürdüğü bölgelerde temiz suya erişimi artırmak amacıyla yürüttüğü su kuyusu projelerine hız kesmeden devam ediyor. Dernek, 2024 yılında Afrika ve Asya'da 386 yeni su kuyusu açarak kurak bölgelere "cansuyu" oldu. Bugüne kadar açılan toplam su kuyusu sayısı ise 4.943'e ulaştı.

Temiz Suya Ulaşmak İçin Kilometrelerce Yol Yürüyorlar

Özellikle Afrika ve Asya'da su kaynaklarına ulaşmakta güçlük çeken bölgelerdeki insanlar, günlük su ihtiyaçlarını karşılayabilmek için kilometrelerce yürümek zorunda kalıyor. Cansuyu Derneği, bu hayati sorunlara çözüm üretmek adına, su kuyusu projelerini hayata geçirerek kuraklıkla mücadelede önemli bir rol oynuyor. Suya ulaşımın kolaylaşmasıyla salgın hastalıkların önlenmesi ve su kıtlığı nedeniyle hayatını kaybeden insanların sayısının azaltılması hedefleniyor.

Her Kuyudan 300-500 Kişi Faydalanıyor

Cansuyu Derneği'nin açıklamasına göre, bir su kuyusu açılış süresi 6 ila 9 ay arasında değişiyor. Kuyular 15-50 metre derinliğe sahip olup, her bir kuyudan günlük ortalama 300 ila 500 kişi faydalanıyor. Dernek, su kuyusu açtırmak isteyen bağışçılara üç farklı seçenek sunuyor. Tek başına kuyu açtırmak isteyenler Afrika ve Afganistan'da 3.500 dolar, Asya'da ise 1.000 dolar karşılığında bağışta bulunabiliyor.

Hisseli ve Havuz Sistemiyle Katılım İmkanı

Hisseli su kuyusu açtırmak isteyen bağışçılar için ise Afrika ve Afganistan'da 6 bin lira, Asya bölgesinde ise 3 bin lira üzerinde bağış yapmaları yeterli oluyor. Bağışçılar, dilerlerse güçleri nispetinde havuz sistemine dahil olarak da katkıda bulunabiliyor. Biriken bağışlar, ihtiyaç duyulan bölgelerde su kuyusu açmak için kullanılıyor. Her bağışçının belirttiği isim ise su kuyusuna yazılarak ölümsüzleştiriliyor.

1 Milyar İnsan Temiz Suya Ulaşamıyor

Dünya genelinde 1 milyardan fazla insan temiz suya erişemiyor, 2 milyar insanın kullandığı su ise hijyen standartlarına uygun değil. Kirli sular nedeniyle her gün bin çocuk hayatını kaybederken, her yıl 2 milyon insan susuzluk ve suya erişim zorlukları nedeniyle yaşamını yitiriyor. Cansuyu Derneği, bu trajik tabloyu değiştirmek için Afrika ve Asya'da hayata geçirdiği projelerle temiz suya erişimi artırmayı hedefliyor.

Hoton Haber Ajansı

Bakmadan Geçme