Çantacı Semra' Mesleğinin Son Ustalarından Biri

Esen Pasajı'nda küçük bir dükkanda 15 yıldır tek başına çalışan ve 'Çantacı Semra' olarak tanınan Semra Aktaş, 'Benden Sonra Artık Yok' Diyen 'Çantacı Semra' Mesleğinin Son Ustalarından Biri....mesleğini sürdürecek birini bulamamanın hüznünü yaşıyor.

Terzilik ve tamirat işlerine gençlerin ilgisinin kalmadığını dile getiren Aktaş, "Benden sonra artık yok," diyerek mesleğin yavaş yavaş kaybolduğunu belirtiyor. Gençlerin bu zanaata çırak olarak girmek istemediğini vurgulayan Aktaş, yılların verdiği yorgunlukla artık ellerinin tutmadığını ifade ediyor.

Mesleğini severek yaptığını ve el emeğinin değerini bilen bir usta olduğunu söyleyen Aktaş, "İnşallah benden sonra gelen olur, gelecekse ben elimden gelen her şeyi yapmaya hazırım," diyerek hala umudunu koruduğunu belirtiyor. Terzilik mesleğinin dışarıdan göründüğünden çok daha zor olduğunu, ilmek ilmek dokuyarak yaptığı işlere büyük özen gösterdiğini anlatıyor. "Eli ayağı tuttuğu sürece" bu işi yapmaya devam edeceğini söyleyen Aktaş, emekliliği ise aklından bile geçirmiyor.

Terziliğe olan ilgisinin çocuk yaşta başladığını anlatan Aktaş, annesinden gizli un çuvalı dikerek yeteneğini keşfettiğini gülerek anımsıyor. Ablalarından gördüklerini çizime dökerek yeteneğini geliştiren Aktaş, bugüne kadar yaptığı işlerde müşteri memnuniyetine ve güvene her zaman öncelik verdiğini vurguluyor. Müşterisini memnun etmeyeceğine inandığı işlerden para almanın etik olmadığını belirten Aktaş, işini her zaman dürüstlükle yaptığını dile getiriyor.

Röportaj sırasında ardı ardına gelen müşterilerin yoğunluğunun sebebi sorulduğunda ise "Galiba çenemden kaynaklı," diyerek gülüyor ve insanlarla iyi diyaloglar kurduğunu belirtiyor.

halkınsesi ön adım gazetesinin haberine göre Her gün önünden geçilen ama belki fark edilmeyen Esen Pasajı'ndaki bu küçük dükkanda, 'Meşhur Terzi' Semra Aktaş, yılların tecrübesini ve becerisini sergileyerek sevdiği mesleğini sürdürmeye devam ediyor. Şehrin renklerinden biri olan Aktaş, "Tek çanta tamircisi" olarak büyük bir gayretle mesleğine sahip çıkıyor.

esnafhabertv

Bakmadan Geçme