Faik Yılmaz: Barista Aranan Meslek Oldu

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) ve UNICEF (Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu) iş birliğiyle düzenlenen Barista Kursları, gençler için önemli bir fırsat sundu.

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz, kursu başarıyla tamamlayan gençlerle bir araya gelerek, onlara başarı dileklerinde bulundu. Yılmaz, gençlere hitaben yaptığı açıklamada, “Sunulan imkanları en iyi şekilde değerlendireceğinize inanıyorum. Barista, son dönemde aranan bir meslek oldu. Kendinizi yetiştirdiğiniz takdirde iş hayatında da başarı olmamanız için hiçbir engel yok” dedi.

Yılmaz, esnaf ve sanatkârların eğitimi ve gençlerin istihdama kazandırılmasının öncelikleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin eğitim ve istihdam odaklı projelere aralıksız devam edeceğini belirtti. “Gelecekte daha fazla projeyle gençlerimizin ve esnafımızın yanında olacağız” şeklinde konuştu.

Başkan Yılmaz'ın açıklamaları, gençlerin gelecekteki iş hayatlarına güçlü bir başlangıç yapmalarına yönelik moral ve motivasyon kaynağı oldu. Eğitimler, Kahve Uzmanı Yunus Çakmak tarafından verildi ve 15-24 yaş arasındaki gençlere yönelik olarak gerçekleştirildi. Kurslar, 5 gün süren pratik eğitimlerle tamamlandı ve 50 katılımcı bu fırsattan yararlandı.

Hoton Haber Ajansı

Bakmadan Geçme