Kader Mahkûmlarından Usta İnşaatçılara

İnşaat Sektörüne Yeniden Can Verme Projesi... Doğu Akdeniz Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED), inşaat sektöründe yaşanan kalifiye eleman eksikliğini çözmek amacıyla dikkat çekici bir projeye imza atıyor

Karslıoğlu: Kahramanmaraş'ta İnşaat Ustası Kalmadı

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, Kahramanmaraş Yapı İnşaat Müteahhitleri Derneği'ne (KAMÜDER) yaptığı ziyarette, depremler sonrası inşaat sektöründe yaşanan sıkıntıları dile getirdi. Karslıoğlu, "Kahramanmaraş'ta kalifiye eleman bulmakta büyük zorluklar yaşıyoruz. Deprem sonrası birçok usta şehirde kalmak istemiyor," dedi.

16 Branşta Meslek Edindirme Kursları

Karslıoğlu, Adalet Bakanlığı ile yürüttükleri program kapsamında, 16 farklı branşta meslek edindirme kursları düzenlediklerini belirtti. Bu kurslar sayesinde, terör ve yüz kızartıcı suçlar dışında kalan mahkûmlar, cezaevinden çıktıklarında inşaat sektöründe iş bulma imkânına kavuşacak. "Federasyonumuz, mahkûmların cezaevi sonrası hayata tutunmalarını sağlamak ve sektörün kalifiye eleman ihtiyacını gidermek için çalışıyor," diye ekledi.

Kurslar Hangi Branşları Kapsıyor?

Mustafa Karslıoğlu, 2025 yılına kadar 100 bin kader mahkûmunu inşaat sektörüne kazandırmayı hedeflediklerini ifade etti. Meslek edindirme kursları şu branşlarda düzenleniyor:

Erkek elektrik ustası

Erkek sıhhi tesisat ustası

Erkek-kadın iş makinesi operatörü

Erkek paletli kepçe operatörü

Erkek vinç operatörü

Erkek-kadın boya ustası

Erkek kalıp ustası

Erkek demir bağlama ustası

Erkek-kadın elektro fizyon kaynak makine ustası

Erkek demir kaynak ustası

Erkek gazaltı kaynak ustası

Erkek seramik ustası

Erkek-kadın mobilya ustası

Erkek-kadın PVC doğrama ustası

Erkek-kadın parke döşeme ustası

Erkek mermer döşeme ustası

Kahramanmaraş'ta Uygulama Başlıyor

Karslıoğlu, bu programın Kahramanmaraş'ta da uygulanacağını ve gerekli valilik onayının ardından Cumhuriyet Başsavcılığı ile görüşerek mahkûmları programa dahil edeceklerini belirtti.

Hem Sektör Hem de Mahkûmlar Kazanacak

Dünya Gazetesi'nden Ziya İpek'in haberine göre, DAİMFED, Adalet Bakanlığı ile iş birliği yaparak 2025 yılına kadar 100 bin kader mahkûmunu inşaat ustası olarak yetiştirmeyi planlıyor.Bu projeyle, hem inşaat sektöründeki kalifiye eleman açığı kapatılacak hem de cezaevinden çıkan mahkûmlar topluma kazandırılarak meslek sahibi olacaklar. DAİMFED'in bu girişimi, sektördeki daralmaya çözüm sunarken, toplumsal faydayı da göz önünde bulunduruyor.

Hoton Haber Ajansı

Bakmadan Geçme