Şoför Esnafı Hesap Sorabilecek mi ?

Yolsuzluk iddiaları mahkeme gündemine taşınan, yönetimi hakkındaki ceza davaları devam eden Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu 4Temmuz 2024'de olağanüstü genel kurula gidiyor. Ancak federasyon tarafından yayınlanan gündemde seçimlerin yenilenmesi maddesinin 'seçimler' başlığıyla son sırada yer alırken gündemde ' Başkanlık divanına tutanakları imzalama yetkisi verilmesi maddesi' yer alması şaşkınlık oluşturdu. Başkan Adayı Mehmet Yiğiner ise federasyon Başkanı Fevzi Apaydın'a karşı kamuoyuna yönelik manifesto gibi bir açıklama yaptı.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu'nda işler karıştı. Federasyon mahkeme kararına göre 4 Temmuz 20024 Perşembe günü olağanstü kongreye gidiyor. Ancak Ankara Congresium'da yapılacak kongre gündeminde seçim yok. ederasyon tarafından yayınlanan gündemde seçimlerin yenilenmesi maddesi "Seçimler" başlığıyla son sırada yer alıırken " Başkanlık divanına tutanakları imzalama yetkisi verilmesi maddesi" yer alıyor.

111 kez Yolsuzluk 105 Milyon TL

"bu iddia" Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanlığını yapan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yiğiner tarafından yapıldı. Yiğiner şu açıklamayı yapmıştı:

"Türkiye'nin en büyük esnaf kuruluşlarından biri olan ve mensubu bulunmaktan onur duyduğumuz Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu'nda ciddi yolsuzluklar olmuş tarafımızca müfettiş istememiz üzere Bakanlık müfettişleri tarafından Federasyonumuzda 111 defa yolsuzluk yapıldığı ve bugünkü miktarla 105 milyon TL civarında olduğu tespit edilmiştir.

Şeffaf bir şekilde Federasyonumuzun incelenmesine karşı gelen Federasyon Başkanını ve şüphelileri Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmam neticesinde Federasyon Başkanı Fevzi Apaydın ve diğer şüphelilere görevi kötüye kullanmaktan dolayı Ankara 37. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açılmış olup yargılama devam etmektedir. Açmış olduğumuz bu davalar sonucunda Ankara İstinaf Mahkemesi tarafından verilen kesin karar ile Federasyonun seçime gitmesi yönünde nihai karar verilmiştir."

İpler Koptu

Aynı zamanda Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi olan Mehmet Yiğiner ile federasyon arasında neredeyde meydan savaşı var. Yönetimin suçlamalarına Yiğiner şu cevabı verdi:

" Değerli Başkanlarım,Yönetim Kurulu Üyelerim, Kıymetli Meslektaşlarım;
Hepinizin bildiği gibi Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonumuz yaşanan yolsuzluk nedeniyle Mahkeme kararıyla olağanüstü genel kurula gitmektedir.
Yıllardır Devletimizin tüm kademelerine ulaşarak şoför esnafımızın bir çok sorununun çözümü için gayret etmiş, çözüm üretilmesine direk katkı vermiş ve tüm konuları yakından takip eden bir meslektaşınız olarak TŞOF'a adaylığımı açıkladım.
Ne olduysa bundan sonra oldu. 2018 ve 2022 olağan genel kurullarından önce Sn Fevzi APAYDIN bizzat gelip şahsıma “aday olma birlikte mesai yapalım” diyerek yönetim kurulu listesinde yer vermiş olmasına rağmen sizlere gönderdiği bildirilerde neredeyse beni dünyanın en kötü adamı ilan etmiştir.
Şimdi kendilerine soruyorum;
-Ben bu kadar olumsuz biriysem neden iki dönemdir beni yönetim kuruluna ısrarla davet ettiniz.
-Şoför esnafımızın bunca sorununa rağmen çözüm için çalışmak yerine neden sadece şahsımı hedef alıyorsunuz?
-Oda Başkanlarımız ve yöneticilerimiz bırakın maaş almayı genel sekreterlerin maaşlarını, SGK primlerini, rutin giderlerini bile karşılayamıyorken buna çözüm üretmek yerine neden beni karalıyorsunuz?
-Plaka basmak için kalıbı, boyası, bilgisayarı olmayan odalarımız perişan haldeyken tek gündeminiz neden benim?
-Esnaflarımızın bunca sorunu varken, bunlarla ilgili neler yapacağınızı anlatmak yerine ve odaların bu hale gelmesinde ağır sorumluluğunuz olmasına rağmen neden kolay olanı tercih ederek çamur atıyorsunuz?
-Asılsız iddialarınız karşısında size soruyorum;
Ankara'da sırasıyla, 1999 yılı itibarı ile Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanlığı 9 yıl, halen devam eden Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ankara Şoförler ve Otomobilciler Odası, Ankara Şoförler Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlıklarına, iddialarınız doğruysa Ankara esnaflarımız neden şahsımı layık görmektedirler?
Özetle;
Keşke toplanıp bana nasıl iftira atacağınızı planlamada harcadığınız enerjiyi, Odalarımızın ve esnaflarımızın sorunlarını çözmeye harcayabilseydiniz."

"

Bakmadan Geçme