Trabzon'dan Çifte Başarı: Yılın Ahisi ve Yılın Çırağı Trabzon'dan

Trabzon esnaf ve sanatkârları, son 8 yılda Türkiye çapında yedinci büyük ödülünü kazanmış oldu.

Kırşehir'de gerçekleştirilen 37. Ahilik Kültür Haftası etkinliklerinde, Trabzon'dan iki esnaf ve sanatkâr büyük ödüllere layık görüldü. 2024 Yılının Çırağı ödülünü kazanan 15 yaşındaki terzi çırak Gülhanım Başaran, ödülünü Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in elinden aldı. Aynı törende, 79 yaşındaki ahşap oyma ustası Yaşar Ercin de Ahi Esnaf Beratı ile onurlandırıldı. Ercin'e ödülü AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş tarafından takdim edildi. Bu başarılarla birlikte Trabzon esnaf ve sanatkârları, son 8 yılda Türkiye çapında yedinci büyük ödülünü kazanmış oldu.

Yılın Çırağı Ödülü Gülhanım Başaran'a

Akçaabatlı 15 yaşındaki terzi çırak Gülhanım Başaran, Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Türkiye'de 2024 Yılının Çırağı seçildi. Başaran'a ödülünü, Kırşehir Cacabey Meydanı'nda düzenlenen kapanış töreninde Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin takdim etti. Törende TESOB Başkanı Metin Kara ile birlikte sahneye çıkan Gülhanım Başaran, mesleğinde ilerlemek ve gelecekte kendi işyerini açmayı hedeflediğini belirtti.

Ahi Esnaf Beratı Yaşar Ercin'e Verildi

Ahilik kültürüne uzun yıllar hizmet eden Akçaabatlı 79 yaşındaki ahşap oyma ustası Yaşar Ercin, mesleki başarısıyla Ahi Esnaf Beratı'na layık görüldü. Camiler için yaptığı ahşap oyma eserleriyle bilinen Ercin'e ödülünü AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş verdi. Törende TESOB Başkanı Metin Kara ve Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya da Yaşar Ercin ile birlikte sahneye çıktı.

TESOB Başkanı Kara'dan Ziyaretler ve İstişareler

Törende, TESOB Başkanı Metin Kara, Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan ve Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Taha Enes Şener ile bir araya gelerek çeşitli konularda istişarelerde bulundu. Kara ayrıca, Trabzon Ticaret İl Müdürü Kasım Tiryaki ve Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya ile birlikte kadın kooperatifleri tarafından açılan stantları gezdi. Trabzon standında yer alan Of Zirve Kadın Kooperatifi'nin ürünlerini inceleyerek kooperatifin çalışmalarında başarılar diledi.

Trabzonlu esnaf ve sanatkârlar, Ahilik geleneğini yaşatmaya devam ederken, kazanılan bu ödüller bölgenin ticaret ve zanaatkârlık kültürünün ülke genelinde önemli bir yere sahip olduğunu bir kez daha gösterdi.

Hoton Haber Ajansı

Bakmadan Geçme