Ankara Dolmuşçu Odasına Büyük Tepki Var

Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası'nın alınan karara ilişkin minibüs esnafının görüşüne başvurmadığını savundu.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Ankara Dolmuşçu Odasına Büyük Tepki Var

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin önünde toplanan yaklaşık 50 kişi, Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası’nın alınan karara ilişkin minibüs esnafının görüşüne başvurmadığını savundu.

Grup adına açıklamada yapan Ahmet Altınok, hat ihaleleri başka güzergâhlar için yapılan ÖTA’ların, UKOME kararı ile kendi güzergâhlarında çalışmalarına imkân tanındığını ifade etti.

Altınok, “Odamız buna ‘evet’ dediği gibi Ulus-Sanatoryum hattındaki minibüsçüleri de zora sokacak şekilde sıkıştırdı. Belediyeden bir an önce bu haksız UKOME kararının tamamen iptalini istiyoruz” dedi. Karın Ulus-Sanatoryum güzergâhında çalışan minibüs esnafının büyük mağduriyet yaşayacağını dile getiren Altınok, “Bizim mevcut güzergâhımıza ÖTA’lar giriyor. Yaklaşık 200 esnaf arkadaşımız buradan evine ekmek götürüyor. Belediye de otobüslerin bu hatta çalışmasını denemek istiyor. Bu çalışma denemesi ileride çok ciddi anlamda sıkıntılar doğuracaktır. Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelerimiz devam ediyor. Görüşmelerin bizim adımıza olumlu sonuçlanmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Sincan Kamyoncular Minibüscüler Otomobilciler Halk Otobüscüler Ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı İsa Yalçın dolmuş hatlarında yaşanan problemlere işaret ederek Sincan bölgesinde dolmuş şoförlerinin karşı karşıya olduğu şartların her geçen gün daha da ağırlaşmaya başlamasından dolayı Ankara Büyük Şehir Belediye başkanından  gerçekleştirilecek toplantı için  destek istedi .

Bakmadan Geçme