Ankara İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplandı

İstihdam programlarına ve mesleki eğitim uygulamalarına yönelik çalışmalar yapmak ve yapılan çalışmaları değerlendirmek üzere gerçekleştirilen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, Ankara Vali Yardımcısı Elif Nur Bozkurt Tandoğan'ın başkanlığında gerçekleştirdi.İstihdam programlarına ve mesleki eğitim uygulamalarına yönelik çalışmalar yapmak ve yapılan çalışmaları değerlendirmek üzere gerçekleştirilen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, Ankara Vali Yardımcısı Elif Nur Bozkurt Tandoğan'ın başkanlığında yapıldı.

İstihdam programlarına ve mesleki eğitim uygulamalarına yönelik çalışmalar yapmak ve yapılan çalışmaları değerlendirmek üzere gerçekleştirilen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, Ankara Vali Yardımcısı Elif Nur Bozkurt Tandoğan’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Ocak/2021 Olağan Toplantısı, Valilik Toplantı Salonu’nda pandemi tedbirlerine riayet edilerek gerçekleştirildi.

Ankara Vali Yardımcısı Elif Nur Bozkurt Tandoğan’ın başkanlığında yapılan toplantıya, Ankara Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Arif Ay, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, ANKESOB Başkan Vekili Hüseyin Ar ve  ASO Başkanı Nurettin Özdebir’in de aralarında bulunduğu kurul üyeleri katıldı.

İşgücü ve  istihdam programları ile mesleki eğitim uygulamalarına yönelik bilgi paylaşımının yapıldığı toplantıda açılış konuşması yapan Ankara Vali Yardımcısı Elif Nur Bozkurt Tandoğan, 2019 yılında istihdam ve mesleki eğitim anlamında hedeflere ulaşıldığını fakat son bir yılda yaşanan zorlu pandemi sürecinin 2020 hedeflerini olumsuz etkilediğini söyledi.

Toplantıda ilk olarak Ankara Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Arif Ay, Ankara Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün faaliyetleri ile 2019-2020 yıllarına ilişkin Ankara ili istihdam ve işsizlik oranları, kayıtlı işsiz-açık iş ve işe yerleştirme sayıları ve işgücü piyasası verileri ile engelli ve eski hükümlülere yönelik faaliyetler hakkında bilgilendirmede bulundu. Ay, Milli İstihdam Seferberliği Çalışmaları hakkında tablo eşliğinde bilgi verdi.

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar da Ankara için mesleki eğitimin sayısal verilerini paylaştı, yeni  alan-dal açma-kapamalar hakkında bilgi sundu. Akpınar, meslek liselerinin üretime dayalı eğitim modelinin, pandemi sürecinde öneminin bir kez daha anlaşıldığını, koronavirüsle mücadeleye destek olmak amacıyla meslek liseleri tarafından maskeden dezenfektana kadar malzeme ve araç-gereç üretildiğini, bu anlamda meslek liselerinin önemli bir görev üstlendiklerini kaydetti. Akpınar, yeni açılan okulların tüm donanımlarının meslek liselerinde üretildiğini de sözlerine ekledi.

ANKESOB Başkan Vekili Hüseyin Ar da konuşmasında mesleki eğitimin iş dünyası ile işbirliği halinde yürütülmesinin ve bu işbirliğinin güçlendirilmesinin önemini vurguladı,  mesleki eğitim alan ferdin iş dünyasına entegrasyonun Türkiye’nin kalkınmasında önemli bir faktör olduğu üzerine değerlendirmede bulundu. Ar, mesleki eğitimin, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu aranan elemanı sağlamanın en önemli yolu olduğunu dile getirdi.

Söz alan kurul üyelerinin de görüşlerini açıkladığı toplantıda, 2021 yılında engellilerin de içinde olduğu istihdama ve mesleki eğitime yönelik programların oluşturulmasına yönelik değerlendirmeler yapıldı.

Bakmadan Geçme