'Asfalt, çimento sevici ama esnaf sevmez'

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, 'AKP asfalt sevicidir, AKP çimento sevicidir AKP çiftçileri sevmez, esnafı sevmez' dedi.

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, "AKP asfalt sevicidir, AKP çimento sevicidir; AKP çiftçileri sevmez, esnafı sevmez" dedi.

TBMM Genel Kuruluna hitap eden Aydemir şöyle konuştu:

"İnsanı insan yapan en büyük erdemi vicdanıdır, vicdan sahibi olmasıdır ancak gelin görün ki on sekiz yıllık AKP iktidarı döneminde maalesef, bu vicdan, insanların ve toplumun vicdanı cepleriyle, mideleri arasına sıkıştırıldı. AKP bir cep ve mide iktidarıdır, evet, bir kez daha haykırıyoruz; AKP bir cep ve mide iktidarıdır. Sizin vicdanlarınız ancak cepleriniz ve mideniz arasında çalışır çünkü siz bu ülkenin kamu vicdanını oluşturacak olan kalp ve beyinleri yok ettiniz, maalesef ki bu hâle toplumu, ülkeyi düşürdünüz.

 AKP asfalt sevicidir, AKP çimento sevicidir; AKP çiftçileri sevmez, AKP buğday üreticisini sevmez, AKP pirinç, çeltik üreticisini sevmez, AKP patates üreticisini sevmez, AKP soğan üreticisini sevmez, AKP ezcümle üreten bütün kesimlere düşman olarak bakar, maalesef, bu böyle. AKP esnafı sevmez, AKP bakkal esnafını sevmez, AKP şoför esnafını sevmez, AKP nakliyeci esnafını sevmez."

Genel Kurulda söz düellosu

Sözlerinin devamında HDP'li Aydemir ile AK Partili vekiller arasında söz düellosu yaşandı. O anlar tutanaklara şöyle yansıdı:

SALİH CORA (Trabzon) – AK PARTİ terör örgütünü sevmez.

ERDAL AYDEMİR (Devamla) – AKP büfe esnafını sevmez, AKP lokantacı esnafını sevmez, AKP kıraathane esnafını sevmez.

SALİH CORA (Trabzon) – AK PARTİ teröristleri sevmez.

ERDAL AYDEMİR (Devamla) – AKP kimi sever? AKP AVM’yi  sever, AKP patronları sever. AKP kime tapınır? 5’li çeteye tapınır. AKP emekçilerden, memurlardan, emeklilerden, işçilerden topladığı vergileri 5’li çeteye aktarmayı sever. İşte AKP, bunların Hükûmetidir. Maalesef ki bu böyle.

Arkadaşlar, şimdi size şu fotoğrafı göstereceğim, özellikle de AKP Grubuna. Şu kuyruk ne kuyruğu biliyor musunuz? Ey 1.150 odalı sarayda oturan yürütmenin başı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan; bakın, on sekiz yılda Türkiye’yi getirdiğiniz hâl. Bu sıra ne sırası biliyor musunuz? Bakın, bakın; gözlerinizi önünüze eğmeyin; bakın, bu sıra…

RECEP ÖZEL (Isparta) – Bakarız, bakmayız; sana ne ya, sana ne? Üslubuna dikkat et! Sana ne? Allah Allah!

ERDAL AYDEMİR (Devamla) – Bakın, bu sıra, bayat ekmek sırası, bayat ekmek sırası. (HDP ve CHP sıralarından alkışlar) Siz bu ülke insanını bayat ekmek kuyruklarına mahkûm ettiniz. Ülkem insanı bayat ekmek almak için… Bayat ekmek 50 kuruş, normal, taze ekmek 1,5 lira ama bugünkü yaptığınız zamlarla 1,75 liraya çıkardınız. Bunun sorumlusu kim? Sizsiniz, siz; AKP iktidarı yani AKP iktidarının başı olan Recep Tayyip Erdoğan. İşte bu ekmeği bulamayanların… Bu halkı bu insanları bayat ekmeğe mahkûm edenlersiniz. İşte sizin vicdanınız bu.

AHMET BERAT ÇONKAR (İstanbul) – Millet her şeyi biliyor, millet yapılan hizmeti görüyor. Milletimiz yapılan hizmeti görüyor.

ERDAL AYDEMİR (Devamla) – Tekrar tekrar söylüyorum: İşte, eğer sizin vicdanlarınız cepleriniz ve mideniz arasındaysa siz bu bayat ekmeği göremezsiniz.

Evet arkadaşlar, AKP grubu, bunu biliyor musunuz, tanıyanınız var mı? (HDP sıralarından alkışlar) Varsa söyleyin.

RECEP ÖZEL (Isparta) – Dalga geçme de sen konuş; şov yapma, şov yapma! Şov yapma, şov yapma!

ERDAL AYDEMİR (Devamla) – Bu ne biliyor musunuz, bu ne? Bu kuru soğan, kuru soğan. Siz bu ülkenin yiğit evlatlarını kuru soğana muhtaç ettiniz. Tabii, on sekiz yıldır siz bu kuru soğanı da tanımazsınız. Niye tanımazsınız? Çünkü saraylarınızda ejder meyveleri, ejder meyveli smoothie içiyorsunuz çünkü siz artık bu kuru soğana yabancısınız, yabancısınız. (AK PARTİ ve HDP sıraları arasında karşılıklı laf atmalar)

AHMET TAN (Kütahya) – Hadi oradan!

ERDAL AYDEMİR (Devamla) - Evet, evet, aynen öyle, yabancınız."

Bakmadan Geçme