Aşının 100 milyon, kapatmanın maliyeti milyarlarca dolar

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, partisinin TBMM Grup toplantısında esnafın sorunlarını gündeme taşıdı

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, partisinin TBMM Grup toplantısında esnafın sorunlarını gündeme taşıdı.

Akşener, konuşmasının büyük bölümünü esnafın pandemi sürecinde yaşadığı sıkıntılara ayırdı.

 Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde yüzlerce esnaf ziyareti gerçekleştirdiğini hatırlatan Akşener, karşılaştığı tablonun çok kötü olduğunu söyledi.

İktidara yüklenen Akşener şunları kaydetti:

“Bu süreçte borcu olmayan tek bir esnafa rastlamadım. İşçi çıkarmamış tek bir esnafa rastlamadım. Esnaf kirasını ödeyecek, elektriğini, doğalgazını ödeyecek, vergisini ödeyecek, çalışanının parasını ödeyecek, kredisinin taksitini ödeyecek. Bütün bunları ödeyecek, bir de kendi cebine para kalacak, Onunla da ailesine bakacak… Senin ısrarla görmek istemediğin, milletimizin yaşadığı gerçek işte bu.

Ayakkabı satan esnafın işi onda bir düştü. Paket servise yapabilen restoranların bile iş hacmi üçte bire düştü. Bu memlekette eczanelerde bile veresiye var artık Sayın Erdoğan.”

Esnaf haklı olarak  ülkeyi yönetenlere “Batmadan nasıl yaşayacağız?” diye soruyor. Cevap versene, nasıl yaşayacaklar Sayın Erdoğan? Ben, senin o her fırsatta yardımına koştuğun, derdini dert edinip, ödemesini asla eksik etmediğin, meşhur müteahhitlerinden bahsetmiyorum. Ben, bu memleketin bel kemiği, tam 2 milyon esnaftan bahsediyorum. Batmak üzere olan, 2 milyon işyerinden bahsediyorum.”

‘İş yerleri açılsın diye esnafı niye aşılamıyoruz?’

Akşener Kasım 2020’den bu yana sokağa çıkma yasağı uygulandığını anımsatarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi:

“Çıkıp diyorsun ki ‘Salgını kontrol etmek için, hafta sonu herkes evinde oturacak’. Esnaftan bu fedakarlığı istiyorsun. Tamam. Peki karşılığında, sen bu pandemiyi bitirmek için ne yapıyorsun? Mesela aşı stokladın mı? Hayır. 2 milyon esnafa, ‘sizi şu tarihe kadar aşılayacağım.’ dedin mi?  Hayır. Sağlık sistemi işlesin diye, birinci sırada sağlık çalışanlarını aşılıyoruz. Çok doğru. Okullar açılsın diye öğretmenlerimizi aşılıyoruz. Ne güzel. İşyerleri açılsın diye, esnafı niye aşılamıyoruz? Cevap yok…”

‘Esnafı aşılamanın maliyeti 100 milyon, kapatmanın maliyeti milyarlarca dolar’

Meral Akşener şu ifadeyi de kullandı:

“2 milyon esnafın aşı maliyeti 100 milyon dolar.Ama, 2 milyon esnafı kapatmanın maliyeti, milyarlarca dolar. Bu basit matematiği bile yapamıyorsanız, bu işi bırakın gidin artık.”

Bakmadan Geçme