Belediye desteği ile serasını kurdu, ilk geliri sağladı

Manisa'nın Soma ilçesinde yaşayan Nurşen Sevben Karakaş, Manisa Büyükşehir Belediyesinin yüzde 75 hibe destekli sera projesine başvurdu ve kurduğu serada 3 bin kök marul yetiştirdi. Marulları boylarına göre 3 ve 4 liradan satan Karakaş, Manisa Büyükşehir Belediyesinin projesi aracılığıyla aile ekonomisine katkı sağladığını ifade ederek, teşekkürlerini sundu.

Manisa’nın Soma ilçesinde yaşayan Nurşen Sevben Karakaş, Manisa Büyükşehir Belediyesinin yüzde 75 hibe destekli sera projesine başvurdu ve kurduğu serada 3 bin kök marul yetiştirdi. Marulları boylarına göre 3 ve 4 liradan satan Karakaş, Manisa Büyükşehir Belediyesinin projesi aracılığıyla aile ekonomisine katkı sağladığını ifade ederek, teşekkürlerini sundu.

 

Soma ilçesinde hobi olarak tarımla uğraşan Nurşen Sevben Karakaş, Manisa Büyükşehir Belediyesinin yüzde 75 hibe desteğiyle 400 metrekarelik sera kurdu. Karakaş, serasında ilk olarak 3 bin kök marul yetiştirdi. Ürettiği marulları boylarına göre 3 ve 4 liradan satışa sunan Karakaş, aile ekonomisine katkı sağlıyor. Manisa Büyükşehir Belediyesinin yüzde 75 hibeyle örtü altı yetiştiriciliği desteklediğini bir arkadaşından öğrendiğini anlatan Karakaş, “Eşimin desteğiyle projeye başvurma kararı aldım. Başvurumuz kabul oldu. Seramız kurulduktan sonra üretime başladım. Şu an marul ve diğer yeşil sebzeler ekiyorum. Marul hasadı ardından toprak hazırlığı yaparak, Nisan ayında domates ve salatalık ekimini planlıyoruz. Büyükşehir Belediyesine verdiğim yüzde 25 ücreti, serada yaptığım marul hasadıyla karşıladım. Para kazanmaya başladım. Ürettiğim ürünleri toptan satıyorum, pazarcı belgesi alarak pazarda da satmaya başladım” diye konuştu. Toprağın insanı dinlendirdiğinden bahseden Karakaş, “Hiçbir kadın, 'ben yapamam' diye yola çıkmasın. Kendinize güvenin ve yola çıkın. İşin içine girdikten sonra öğreniyorsunuz. Başardığınızı görünce mutlu oluyorsunuz. Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyorum. Bu proje olmasaydı ben ne sera kurabilirdim ne de bu kadar rahat bir gelir elde edebilirdim” dedi.

“Yeni projeler üretme yolunda bizleri teşvik ediyor”

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta ise, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün talimatıyla 2016 yılında hayata geçirdikleri proje ile 9 ilçede 304 seranın montajını tamamlayarak, çiftçilere teslim ettiklerini söyledi. Usta, “Kadınlarımızın ve çiftçilerimizin buradan para kazanıyor olmalarını görmek, bizleri de mutlu ediyor. Yeni projeler üretme yolunda bizleri teşvik ediyor” diye konuştu.

Bakmadan Geçme