Belediyeler esnaflara verdiği desteklerle göz dolduruyor

CHP'li Serter: Halkın dayanışmasıyla dağıtılan yardımlar, açılan halk bakkalları, yerel yönetimlerin ellerinden geldiği kadar esnaflara verdiği destekler, sağlık hizmetlerine sağlanan katkılar pandemi süresince altı çizilmesi gereken başarılardır

CHP İzmir Milletvekil Bedri Serter, "Halkın dayanışmasıyla dağıtılan yardımlar, açılan halk bakkalları, yerel yönetimlerin ellerinden geldiği kadar esnaflara verdiği destekler, sağlık hizmetlerine sağlanan katkılar pandemi süresince altı çizilmesi gereken başarılardır" dedi.

TBMM Genel Kuruluna hitap eden Serter şunları kaydetti:

"Ülkemizde neredeyse bir seneye yakın zamandır yaşanan pandemi döneminde özellikle yerel yönetimlerimizin gösterdiği gayreti hepimizin takdir etmesi gerektiğini her fırsatta yineliyorum. Halkın dayanışmasıyla dağıtılan yardımlar, açılan halk bakkalları, yerel yönetimlerin ellerinden geldiği kadar esnaflara verdiği destekler, sağlık hizmetlerine sağlanan katkılar pandemi süresince altı çizilmesi gereken başarılardır. Ama İzmir, pandemi süreciyle beraber ekim sonundan bu yana yaşadıklarıyla neredeyse hiç nefes alamaz hâle geldi. Önce 30 Ekimde yaşadığımız ve 116 canımızı kaybettiğimiz deprem, peşi sıra devam eden depremler, sel felaketi, tsunami, hortum, en son dün yaşanan fırtına; İzmir artık nefes alamıyor hâlde. Bunca zorluklarla karşı karşıya kalan İzmir’in sesi yeterince duyulmuyor. Üç buçuk aydır iktidarın “Hemen yapımına başlayacağız.” dediği konutlar için -deprem konutlarından bahsediyorum- bir adım atılmamışken..."

Bakmadan Geçme