Bir Çuval Patates, Soğan

Devletin verdiği bir çuval patates, soğanı millete verirken kamu görevlilerinin çektirdiği fotoğraflar başlarına iş açtı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 1 milyon 250 bin ton patates ve 300 bin ton soğan ihtiyaç sahiplerine bedelsiz olarak dağıtılmaya başlanemsı siyasetin yeni tartışma konusu. 

Şanlıurfa Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan'ın bir ihtiyaç sahibine verdiği patates çuvalı ile görüntülenirken çekilen fotoğrafı, sosyal medyada yayınlayınca ilk tepki Ak Parti MYK üyesi Şamil Tayyar'dan geldi. Tayyar, "Bir hadsiz çıkıp bu insani tavrı şovuna malzeme yapıyor. Bir çuval patatesle poz vermek, neyin nesi? Yapmamız gereken çok iş var, çook!" ifadelerini kullandı.

Bu olay tartışılırken  İstanbul Valiliği'nin 11 Nisan'da törenle patates-soğan dağıtması da Türkiye gündemine girdi.

İstanbul Vali Yardımcısı Özlem Gevrek Bozkurt, Tuzla Kaymakamı Ali Akça, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca ve İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nihal Tehnova, Niğde ve Nevşehir’den İstanbul'a ulaşan tırları karşıladı.

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ise şu yorumu yaptı:

"Yeni Türkiye mimarı(!) Ak Parti!

Fakir ve muhtaç vatandaşlarımıza patates soğan dağıtıyor.

10 kg patates 10 tl + 5 Kg soğan 7.5 tl = 17.5 tl yardım yapıyor.

Ye ye bitmez.

Kıymetini bilmeyenin gözüne dizine durur desen de, durmaz hacı durmaz.

Bu açıkça Milletle kafa bulmaktır."

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın yorumu ise şu şekilde:

"İşlerin iyi olduğu ülkelerde Cumhurbaşkanı; “satılmayan patates ve soğanı fakire fukaraya, garibe gurebaya bedava dağıtıyoruz” cümlesini kurmaz.

Çünkü işlerin iyi gittiği ülkelerde vatandaş patates soğanı kendisi alabilir."

 

 

Bakmadan Geçme