Cayma Bedelinin Peşine Düş, Cayma !

Tüketiciler kendilerinden 'indirim' adı altında alınan cayma bedellerini hakem heyetlerine başvurup geri alabilir.

Tüketicilerin canlarını yakan cayma bedellerini geri alabilecekleriortaya çıktı. 2014 yılında 6502 Sayılı Tüketici Kanunu çıkana kadar tüketici eğer taahhüt süresi dolmadan abonelikten çıkmışsa kendisinden fahiş cayma bedelleri alınıyor. Bu konuda gelinen son noktaı  Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin açıkladı.Şahin  "Tüketiciler kendilerinden 'indirim' adı altında alınan cayma bedellerini hakem heyetlerine başvurup geri alabilir." diye konuştu. 

Tüketicileri  indirim yapıldığı iddia edilen rakama sözleşmede mutlaka bakmasını isteyen Şahin, birçok tüketicinin, rakama dikkat etmeden sözleşmede belirtilen yüksek miktarda indirim rakamına imza attığını aktararak şu uyarıda bulundu:

"Firmalar cayma bedeli alırken büyük kar ediyorlardı. Tüketiciler kendilerinden 'indirimin iadesi' adı altında alınan eskisi gibi cayma bedellerini hakem heyetlerine başvurup geri alabilir. Böyle bir durumda tüketici sözleşmeyle birlikte hakem heyetine başvurmalı. Tüketici başvuruda hakem heyetine 'olmayan bir ücret üzerinden bana indirim yapılmış gösterilip fazla para alındı, ben fazla para ödedim ve benden bu alınan paranın iadesini istiyorum' diyecek. Hakem heyetleri de burada gerçekten hizmetin 250-300 liraya satılıp satılmadığına bakmalı. Burada ürünün reklamlarda ve görsellerinde o fiyata verildiğini, satılıp satılmadığını kontrol etmeleri gerekiyor. Yüksek fiyattan satıyormuş gibi yapıp fazlaca indirim yaptığını iddia eden firmaların iddia ettikleri yüksek fiyattan satıp satmadıklarını ispat etmeleri gerekiyor. Eğer satıcı bunu ispatlayamazsa Tüketici Hakem Heyetleri tüketiciden aldığı bedeli iade kararı vermeli."

 

 

 

Bakmadan Geçme