Çok Evi Olana Kanuni Düzenleme mi Geliyor ?

Birden fazla evi olana hükümet yeni vergimi getiriyor? Bu da nereden çıktı demeyin. Merkez Bankası Başkanı Erkan, ' İstanbul'da kiralar çok pahalı Türkiye'ye gelince annemin evine taşındım' dedikten sonra ' kiralarda Türkiye'ye özgü bir artış söz konusu. Cumhurbaşkanımız ve Cumhurbaşkanı Yardımcımız da bu konunun üzerinde çok duruyorlar. Bir insanın 10 evi olmamalı, 10 insanın bir evi olmalı. ' dedi. Erkan'ın bu sözleri yeni bir kanun düzenlemenin sinyali.

 

Mermekz Bankası Başkanı Gaye Erkan'ın işte o sözleri:

"Arz eksikliği ve ucuz finansman olduğu zaman bazen dengeler bozulabiliyor. İşte burada bizde de en önemli sorun sosyal konut arzı. Çünkü sosyal konut eksikliğinden dolayı kiralarda artış var. Ayrıca kiralarda Türkiye’ye özgü bir artış söz konusu. Cumhurbaşkanımız ve Cumhurbaşkanı Yardımcımız da bu konunun üzerinde çok duruyorlar. Bir insanın 10 evi olmamalı, 10 insanın bir evi olmalı. Ev ve gıda çok önemli. Sağlık konusunu devletimiz çok oldu çözeli."

Ev Bulamadık

"İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz."

Bakmadan Geçme