Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'esnafa destek' mesajı

Erdoğan: Faaliyetlerine ara verilen esnaflarımız başta olmak üzere, salgından olumsuz etkilenen her vatandaşımızın sıkıntısını biliyor, meselesini yakından takip ediyoruz'

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup toplantısında konuştu.

Erdoğan’ın gündeminde, pandemi döneminde esnafa ve vatandaşa yapılan destekler de vardı.

“Dünya, salgın tehdidinin ve tedbirlerinin yol açtığı çok ağır sonuçlarla yüzleşirken salgınla baş etmekte zorlanırken Türkiye'nin salgın sonrası dönemin hazırlıklarına başladı. Elbette, faaliyetlerine ara verilen esnaflarımız başta olmak üzere, salgından olumsuz etkilenen her vatandaşımızın sıkıntısını biliyor, meselesini yakından takip ediyoruz” diyen Erdoğan şunları kaydetti:

Sosyal koruma desteği 51 milyar lirayı geçti

“Hiçbir vatandaşın kendini sahipsiz hissetmemesi için devletin tüm imkânlarını harekete geçiriyoruz. Sadece sosyal koruma kalkanı kapsamında vatandaşlarımıza ve çalışanlarımıza verdiğimiz destekler 51 milyar lirayı geçti. Her kesimden insanımıza destek olmak için doğrudan veya dolaylı olarak yüzlerce milyar liralık kaynağı milletimizin hizmetine sunduk. Bizim şu anda Hazinemiz, tamamen esnafımızın ve milletimizin emrindedir. Bay Kemal, bunları takip edemiyorsa ben ne yapayım? Ama biz, kasamızdan çıkanı biliyoruz. Nereye ne verdiğimizi gayet iyi biliyoruz.”

Erdoğan’ın gündeminde İzmir'deki sel felaketinin ardından hafta sonu bu kente giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bir esnafın gösterdiği tepki de vardı. Esnafın, “Altyapı İzmir'de gerçekten bitik, bir vatandaş ve esnaf olarak canım yandı, sizden rica ediyorum, burada 35 senedir CHP var, lütfen bu altyapıyı düzeltin” sözleri ile çıkıştığını televizyonda gördüğünü dile getiren Erdoğan, kendisi de CHP seçmeni olduğu anlaşılan bu esnafın 35 yıldır şehrini yöneten ve hiçbir altyapı yatırımı yapmayan belediyeyi, o partinin genel başkanına şikâyet ettiğine işaret etti.

Bakmadan Geçme