Doğan Holding Sigorta şirketi kuruyor

Ray Sigorta'yı satarak sigorta sektöründen çıkan Doğan Holding, sigorta sektörüne geri dönüyor. Kurucu genel müdür olarak Doğan Grubu'yla anlaşan Şenol Ortaç'ın şirketin yönetimi için ekip kurmaya başladığı konuşuluyor...

Dışbank ve Ray Sigorta'yı satarak finans ve sigorta sektöründen çıkan Doğan Holding finans ve sigorta sektöründen vazgeçemiyor. Finans sekrörüne D Yatırım Bankası'nı kurarak  geri dönen  Doğan Holding'in sigorta sektörüne de D Sigorta ile döneceği konuşuluyor.

Finans çevrelerinde konuşulanlara göre şirketin kurucu genel müdürlüğünü ise Sompo Sigorta eski Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Ortaç yapacak. Bilindiği gibi Sompo Sigorta'da 19 yıl görev alan ve bir çok başarılı işe imza atan Şenol Ortaç, sosyal medya hesabından istifasını duyurarak şirket ile yollarını ayırmıştı.

Sompo Sigorta Genel Müdürü Recai Dalaş ile çok da hoş olmayan bir şekilde ayrıldığı söylenen Şenol Ortaç bir süre Zurich Sigorta'da görev almıştı. Daha sonra Doğan Holding'e transfer olan ve yeni şirket kuruluşu için çalışmalara başlayan Şenol Ortaç'ın, henüz kurulma aşamasında olan şirket için Sompo Sigorta'dan bazı transferler yaptığı, bunun da Sompo Sigorta da hoş karşılanmadığı söyleniyor. larını ayırmıştı.

Bakmadan Geçme