Dolmuşçulardan Esnaf Odasına Tepki Büyüyor

Dolmuşçuların 'Otur Git' kavgası büyüyor. Esnafın oda başkanlarına sosyal medyadan tepki göstermesiyle birlikte gözler oda başkanlarına döndü.

Taksicilerin "Uber" tartışması bitmeden dolmuşçulardan "Otur Git" tartışması başlamıştı. Sincan Şöförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı İsa Yalçın "Otur Git" isimli uygulama hakkında açıklamada bulunarak Ankara Minibüsçüler Odasını işaret ederek "Parayı değil esnafı düşünün" demişti.

Açıklamanın ardından Facebook'ta dolmuşçuların kurduğu bir platformun admini olan Erdal Şentürk esnafın sesini duyurdu. Şentürk'ün açıklaması ise şöyle:

Birileri ironi yaparak oda aidatlarını 1.200 TL ye çıkartıyor. Oysa çok değil 1-2 yıl önce kapı kapı dolaştılar, bağış yapmayın diye. 2021 yılı oda aidatı tam hisse için 451 TL dir, 1.200 TL değil. Pandemi döneminde esnaf zor durumda iken, bu zam çok yanlıştır. Bir kısmı kendi dönemine ait olan borçları, birilerine mâl etmek ne derece doğrudur... Neymiş, odanın borçları varmış. Çin çin durak arsası kamulaştırıldığı zaman gelen para  ile tüm odaya ait borçlar kapatilabilirdi. O tarihteki başkan ve vekili, gelen parayı oda tadilatında kullandı yani lükslerine harcadı. Şimdi çıkıp ironi yapmasınlar. Biraz da esnaf için gayret gösterilmesini bekliyoruz. Esnafın seçim tercihine saygımız  var ama malımızı da sahipsiz bırakmayacağımız biline. Sahipsizlik nereye kadar. Hergün yeni bir rakip ile karşılaşıyoruz. Oda Başkanları; Para toplama işlerini bırakın da,Biraz bunlarla uğraşın. Esnaf perişan halde. Sevgili  Bazı Oda başkanları, aidat (1.200 TL) toplama derdini bir kenara bırakın da biraz işinize bakın. Ankara da B2 ve D belgesi alan şirketler, yolcu taşıma yetkisini aldılar. Bu konuda nasıl bir teşebbüste bulundunuz.

Bakmadan Geçme