Kebapçıyı kapattınız, niye, çünkü virüs kebabı sever!

İYİ Parti'li Türkkan: 'Pandemi var kardeşim, sen lokanta, pideci, kebapçı açamazsın.' Niye? 'Bu virüs kebabı sever, bu virüs çorbayı sever, bu virüs pideyi sever ama bu virüs kongreleri sevmez.' diyorlar

CHP Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, iktidarın koronavirüs kısıtlamalarındaki çelişkili icraat ve uygulamalarına dikkati çekti.

TBMM Genel Kurulunda konuşan Türkkan, ilginç benzetmeleriyle hem güldürdü hem de düşündürdü.

Esnafın, müteşebbisin sorunlarını dile getiren Türkkan şöyle konuştu:

" Son olarak Siirt'ten söz etmek istiyorum. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Siirt'te de en büyük sorun işsizlik. Siirtli gençler işsizlikten büyük sıkıntı içerisindeler. Niye? İktidar kanalları yok, Hükûmette iş bulamıyorlar, belediyede işe giremediklerini ifade ediyorlar. Esnaf var, esnaf da dükkânlarını kapatmış. Niye? "Pandemi var kardeşim, sen lokanta, pideci, kebapçı açamazsın." Niye? "Bu virüs kebabı sever, bu virüs çorbayı sever, bu virüs pideyi sever ama bu virüs kongreleri sevmez." diyor. Kongrelerde istediğiniz kadar toparlanabilirsiniz, bir araya gelebilirsiniz. "Aman ha, dükkânlara gitmeyin, kebapçıya gitmeyin, çorbacıya gitmeyin, pideciye gitmeyin." Niye? Virüs oralarda çok var. Siirtli de bundan şikâyetçi. "Dükkânımızı kapattık." diyor. Siirtli esnaf bugüne kadar açıklanan destek paketlerini yeterli olmadığını söylüyor ve Hükûmetten acil olarak ciddi kararlar bekliyor."

Bakmadan Geçme