Dükkanlar esnaf duası ile açıldı

Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Sakarya Ticaret İl Müdürlüğü ve Sakarya İl Müftülüğü ile ortaklaşa düzenlenen etkinlik ile Uzunçarşı Aynalıkavak'ta esnaf ve sanatkarların dükkanlarını Esnaf Duası ile açma geleneğini başlattı.

 

Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Sakarya Ticaret İl Müdürlüğü ve Sakarya İl Müftülüğü ile ortaklaşa düzenlenen etkinlik ile Uzunçarşı Aynalıkavak’ta esnaf ve sanatkarların dükkanlarını Esnaf Duası ile açma geleneğini başlattı.

 

AYNALIKAVAK’TA ESNAF DUASI

adayorum.com adlı internet sitesinin haberine göre, Sakarya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, asırlardır esnaf ve sanatkarların sabah dükkanlarını açtıkları Esnaf Duası geleneğini 2021’in Ahilik Yılı ilan edilmesi vesilesiyle yeniden yaşattı.

 

Sakarya Ticaret İl Müdürlüğü ve Sakarya İl Müftülüğü koordinesi ile gerçekleştirilen Esnaf Duası’nın ilki bu sabah Uzunçarşı Aynalıkavak’ta yapıldı. Gerçekleştirilen Esnaf Duasına Sakarya Ticaret İl Müdürü Emre Atmaca, Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş ve esnaf sanatkârlar katıldı.

 

AHİLİK YILI

Esnaf Duası geleneğini yaşatmaya devam edeceklerini ifade eden Sakarya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Alişan, “Esnaf Duası, ahilik kültürümüzde esnaf ve sanatkârımızın asırlardır devam ettirdiği bir gelenektir.

Bildiğiniz gibi 2021 Ahilik Yılı ilan edilmiştir ve bizde SESOB olarak çeşitli vesilelerle Ahilik Kültürünü yaşatmaya ve yeniden keşfetmeye yönelik çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda Sakarya Ticaret İl Müdürümüz ve Sakarya İl Müftümüz ile birlikte bugün Aynalıkavak Çarşısındaki esnaf ve sanatkârlarımızla birlikte dükkânlarımızı Esnaf Duası ile açtık” dedi.

HER PAZARTESİ BAŞKA BÖLGEDE

Bundan böyle her Pazartesi sabahı bir bölgede esnaf ve sanatkârlarla birlikte Esnaf Duası ile dükkânlarını açacaklarını dile getiren Alişan, “Bizim kültürümüzde bereket çok önemli bir yer tutar. Biz dükkânlarımızı bereketi bol olması umuduyla besmelemiz ve duamız ile açarız.

Bu asırlardır bu topraklarda mayalanan manevi atmosferin güzelliğidir. İnşallah yıl boyunca her Pazartesi sabahı başka bölgemizde Esnaf Duamız ile dükkânlarımızı açacak ve esnaf ve sanatkâr kardeşlerimizle bir araya geleceğiz. Tüm esnaf ve sanatkârlarımıza hayırlı bereketli bir hafta olsun.”

Bakmadan Geçme