Ekonomi esnaf için değil dolarla ihale alanlar için pik yapıyor!

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, 'Millet perişan hâldedir. Esnafı, çiftçisi, emeklisi, herkes fakruzaruret içindedir. Ancak buna rağmen 'Ekonomi pik yapıyor.' diyenler, perişan hâldeki milletin aklıyla alay edenlerdir. Ekonomi, dolarla ihale alan yandaşlar için pik yapıyor olabilir, doğrudur, tefeciler için de ekonomi pik yapmıştır, doğrudur' dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, "Millet perişan hâldedir. Esnafı, çiftçisi, emeklisi, herkes fakruzaruret içindedir. Ancak buna rağmen “Ekonomi pik yapıyor.” diyenler, perişan hâldeki milletin aklıyla alay edenlerdir. Ekonomi, dolarla ihale alan yandaşlar için pik yapıyor olabilir, doğrudur, tefeciler için de ekonomi pik yapmıştır, doğrudur" dedi.

TBMM Genel Kuruluna hitap eden Dervişoğlu, esnafın sorunlarını ve ekonomik tabloyu dile getirirken şu ifadeleri de kullandı:

"Peki esnaf için, çiftçi için, emekli için, dul için, yetim için, gençler için aynı şeyleri söyleyebilmek mümkün müdür, soruyorum sizlere? Milletin kanını emen 5 müteahhide 2014 ve 2019 yılları arasında ödediğimiz kur farkı 61 milyar 719 milyar liradır. 83 milyonun 5 kişiye çalıştığı düzenin adıdır Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemi ve tarihte bu şekilde anılacaktır. Sizin adil düzenden anladığınız bu mudur? Siz Millî Görüş gömleğinizi çıkarırken belli ki adil düzenden de vazgeçmişsiniz, Millî Mizam'dan da vazgeçmişsiniz; haktan, hakkaniyetten, hukuktan da vazgeçmişsiniz. Allah size selamet versin, milletin size el sallayacağı günler de yakındır."

Bakmadan Geçme