Erdoğan'dan 'ekonomide işler yolunda' mesajı

'Makro ekonomide dengeler tekrar yerine oturmaya başladı' diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, göstergelerin ekonomideki pozitif yükselişin artarak süreceğine işaret ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de 'İşçilerle Buluşma' programına katılarak, bir konuşma yaptı. Erdoğan konuşmasında, ekonomiye ilişkin mesajlar verdi ve "Sembolü '2023 hedefleri' olan bu süreci devam ettirdiğimizde, evlatlarımıza hepimizin hayali olan bir ülke bırakacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Büyük ve güçlü Türkiye silüeti ufukta gözükmüştür" dedi...

Erdoğan'ın konuşması özetle şöyle:

HAYAT KALİTESİNİ VE GELİRLERİ YÜKSELTTİK

İnsanımızın hayat kalitesini ve gelirlerini yükselterek, refah seviyesi artırmak için mücadele ettik. 2023 hedeflerimizle Türkiye'yi her alanda olduğu gibi çalışanlarımızın gelir seviyesinde en üst sıralara çıkarmayı planladık. Son yıllarda ardı ardına yaşadığımız darbe, ekonomik saldırılar, salgın musibeti ve afetler sebebiyle biraz gecikmiş olsak da bu hedefimize sıkı sıkıya bağlıyız.

EKONOMİDE POZİTİF YÜKSELİŞ VAR

Son dönemde sanayi üretiminde, ihracatta, istihdamda ve büyümede hızlı bir yükselişle salgın öncesi dönemin üzerine çıktık. Turizm başta olmak üzere hizmetler sektöründe hızlı bir toparlanma yaşanıyor. Göstergeler ekonomideki pozitif yükselişin artarak süreceğine işaret ediyor.

İŞÇİ ÜCRETLERİNDE ÇOK CİDDİ İYİLEŞTİRMELER YAPTIK

Tüm bu olumlu gelişmeler sayesinde hem işçilerimizin hem memurlarımızın toplu sözleşmelerinde oldukça tatminkar artışlar yapmaya özellikle kavuşma imkanı sağladık. Geçtiğimiz ay imzalanan Kamu İşçileri Toplu Sözleşme İş sözleşmesiyle 700 bin kamu işçimizin ücretlerinde çok ciddi iyileştirmeler yaptık. Asgari ücret ile 4 bin lira arasında ücret alan işçilerimize seyyanen 500 TL zam yaptık.

Bakmadan Geçme