Erol Korkut: Esnaf Taşın Altına Gövdesini Koydu

Türkiye Değişim Partisi'nin esnaf ve sanatkarlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Korkut ,Ticaret Bakanı Mehmet Muş'a Ahilik şurası toplanması çağrısında bulundu.

2021 yılının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ahi yılı ilan edildiğini hatırlatan Erol Korkut pandemi gölgesinde kalan Ahilik yılının Türkiye'nin geleceğine yönelik yeni alternatifler oluşturması bakımından tarafların katılacağı bir Şura ile taçlandırılmasının zaruret olduğunu ifade etti.

 Korkut “Esnaf elini değil gövdesini ülkesi için taşın altına koydu. Hükümette esnaf ve sanatkar için atması gereken adımları taraflara sormalı, danışmalı, anlatmalıdır” dedi.

Ahilik Şurası Toplanmalı

Ahilik haftası nedeniyle görüşlerini açıklayan Erol Korkut açıklamasına şöyle devam etti:

“Yüzyıllardır devleti ayakta tutan toplumsal dinamiğin ana gövdesi olan Ahilik Teşkilatı ne yazık ki son yıllarda pandeminin etkisiyle zor zamanlar yaşamaktadır. Daralan ekonomi ekonomik karşısında yeni pazar alanları ve satış stratejileri geliştiremeyen esnaf sanatkarlar giderek küçülmekte ve hatta mesleki yaşamlarına son vermektedir. Yıllardır esnaf sanatkarların da çok büyük bir tarafı olduğu ekonomik sosyal konseyin dikkate alınırsa Ahilik yılı nedeniyle Ahilik şurasının esnaf ve sanatkarların geleceği açısından tarihi öneme sahip olduğu aşikardır.”

Esnaf Veri Bankası  Kurulmalı

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erol Korkut, esnaf ve sanatkarlara yönelik verilerin toplumun her kesimi tarafından ulaşılabilir olmasının Türk ekonomisi açısından büyük önem taşıdığını söylerken “üzülerek görüyorum ki esnaf ve sanatkarlara ilişkin veriler hem kuruluş hem de terkin işlemleri ile ilgili veriler, esnaf ve sanatkarların istihdamı sosyal güvenlik sorunları aldığı kredileri geri ödemeleri gibi birçok alandaki veriler ne yazık ki ulaşılabilir, analiz edilir değildir. Bu ister istemez esnaf ve sanatkarın geleceği planlayamamasına ve kendi alanı ile ilgili yatırım yapılmamasına neden olmaktadır. Hükümete acil çağrım; bu konuda esnaf bilgi bankası oluşturarak toplumun her kesimi tarafından özellikle üniversitelerin ve bu alanda ilgili strateji üretecek kuruluşların vizyon planlamalarına imkan verilmesidir.

 

Bakmadan Geçme