Esnaf açız diye bağırıyor, Erdoğan konuşuyor mu?

Erdoğan'ı eleştiren Kılıçdaroğlu, 'Bakın bu ülkenin işsizlik sorunu var, konuşuyor mu işsizlik sorunu konusunda? Konteynırlarda çöp toplayanlar var, bunlarla ilgili konuşuyor mu?' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan ve beraberindeki heyeti kabul etti.
Görüşmede CHP lideri Kılıçdaroğlu’na, Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak, Oğuz Kaan Salıcı ve Muharrem Erkek ile Genel Sekreter Selin Sayek Böke eşlik etti.

İki lider, kabul sonrası düzenledikleri ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Bir soru üzerine Kılıçdaroğlu esnafın durumuna işaret etti.

Soru-cevap bölümünde Kılıçdaroğlu’na şu soru yöneltildi:

“Militan tartışmasına değindiniz ama Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yine bir açıklaması oldu, “CHP beşinci kol faaliyeti yürütüyor” diye. O ifadeyi nasıl değerlendirirsiniz?”

Kılıçdaroğlu soruyu şöyle cevaplandırdı:
 

“Çocukça değerlendiriyorum. Devleti yöneten kişi kullandığı sözcüklere dikkat etmelidir. Devleti yönetmesini bilmiyor, devleti yönetemiyor. Bakın bu ülkenin işsizlik sorunu var, konuşuyor mu işsizlik sorunu konusunda? Konteynırlarda çöp toplayanlar var, bunlarla ilgili konuşuyor mu? Bu ülkenin yatırıma ihtiyacı var, konuşuyor mu? Bu ülkede esnaf geçinemiyoruz ve açız diye bağırıyor, konuşuyor mu? Niye konuşmuyor, Türkiye’nin gündemi bu. Erdoğan’ın bunları konuşması lazım, bunları söylemesi lazım. İntihar edenler var iş bulamadıkları için. Bursa’da et satan kasap var, intihar etti. Soruyor mu acaba bu ülkede ne oluyor diye? Erdoğan’ın derdi ne? Cumhuriyet Halk Partisi. Niye Cumhuriyet Halk Partisi? Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi doğruları söylüyor. Tahammül edemiyor doğruları dinlemeye."

Bakmadan Geçme